« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-05 18:29:29
Temat: PATISON-yDostalismy od dziadków PATISONY i ni w ząb nie mamy pojącia z czym je wciąć
(gdzie wykożystać) - dodam że jestesmy świeżo po tygodniu pt.: leczo wiec ta
potrawa z wiadomych wzgledów odpada.
Jak macie jakiekolwiek inne pomysły jak je zjeść to prosimy o radę .
Soloconte
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-05 18:59:06
Temat: Re: PATISON-yUkisić. Jadłam kiszone były bardzo smaczne. Pokroić w kawałki, włożyć do
słoików, dodać chrzan, czosnek, koper, zalać wodą i czekać.
Pozdrawiam
Kama
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:09:51
Temat: Re: PATISON-yon 5-11-02 19:29, s...@w...pl at s...@w...pl wrote:
> Dostalismy od dziadków PATISONY i ni w ząb nie mamy pojącia z czym je wciąć
> (gdzie wykożystać) - dodam że jestesmy świeżo po tygodniu pt.: leczo wiec ta
> potrawa z wiadomych wzgledów odpada.
----------
Tak jak cukinie albo inszego kabaczka:))) Do curry z czegos, do ragout (z
filutkiem nad u), do piperady (bo dlaczego nie?), do plackow, zapiec je
jakos itp. Reszta jutro, bo juz goscie... mam tylko czas, zeby wyslac, stad
ten telegraficzny styl:)
Gosia
_____________________
Mezczyzni kochaja jesc. Niekiedy kochaja takze kobiete. Nigdy jednakze nie
kochaja jej bardziej niz jesc.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:13:59
Temat: Re: PATISON-y
Użytkownik "Kama" <k...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:aq9490$g7r$1@news2.tpi.pl...
> Ukisić. Jadłam kiszone były bardzo smaczne. Pokroić w kawałki, włożyć do
> słoików, dodać chrzan, czosnek, koper, zalać wodą i czekać.
> Pozdrawiam
> Kama
>
>
Samą wodą ???
czy one czasem nie zgniją zanim ukisną ?
Soloconte
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:35:43
Temat: Re: PATISON-yByły normalnie ukiszone, tylko okrojone z tej grubej skóry. Mogę jutro
dokładnie dopytać, jeżeli temat jest aktualny.
Kama
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:43:28
Temat: Re: PATISON-y
> Dostalismy od dziadków PATISONY i ni w ząb nie mamy pojącia z czym je
wciąć
> (gdzie wykożystać) - dodam że jestesmy świeżo po tygodniu pt.: leczo wiec
ta
> potrawa z wiadomych wzgledów odpada.
> Jak macie jakiekolwiek inne pomysły jak je zjeść to prosimy o radę .
> Soloconte
Kiszone, albo konserwowe (zalewy doklandie takie jak do ogorkow np)
Czesto robie "kotlety", czyli patisona kroje w niezbyt grube krazki (czy jak
to nazwac), sole, pieprze, posypuje troche vegeta, czasem papruka (mozna
natrzec czosnkiem)
To chwile sobie polezec powinno, pozniej obtaczam w mace, jajku i bulce
tartej
to samo, tylko ze zamiast bulki, mozna zrobic s serem zoltym startym na
grubej tarce (ale wtedy patison powinien byc dosc cienki) smaze na masle, ew
oliwie z oliwek
nastepna kombinacja to, obtoczyc w jajku, na to polozyc plaster sera (tez
obtoczony w jajku) obsypac maja, znowu do jajka, i bulka tarta.
Albo np obtoczony w samej mace i usmazony w glebokim tluszczu.
Albo ;) zrobilam pare razy w tym roku cus takiego. Zostaly w domu wedliny
(tzn szynka, troche boczku, poledwica surowa wedzona) to podsmazylam dosc
mocno, dodalam cebule, potem pod koniec pokrojonego w nieduze paski
patisona, przyprawilam sola, pieprzem istra papryka (lubimy ostre dania,
wiec bylo tek pikantnosci sporo)
I to chyba wszytsko ..
Marta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:51:48
Temat: Re: PATISON-yaktualny jaK NAJBARDZIEJ
dziekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:54:14
Temat: Re: PATISON-y
Użytkownik "Gosia Jurczyszyn" <g...@a...net> napisał w wiadomości
news:B9EDD550.AC5%goniaj@astagor.net...
> on 5-11-02 19:29, s...@w...pl at s...@w...pl wrote:
>
> > Dostalismy od dziadków PATISONY i ni w ząb nie mamy pojącia z czym je
wciąć
> > (gdzie wykożystać) - dodam że jestesmy świeżo po tygodniu pt.: leczo
wiec ta
> > potrawa z wiadomych wzgledów odpada.
> ----------
> Tak jak cukinie albo inszego kabaczka:))) Do curry z czegos, do ragout (z
> filutkiem nad u), do piperady (bo dlaczego nie?), do plackow, zapiec je
> jakos itp. Reszta jutro, bo juz goscie... mam tylko czas, zeby wyslac,
stad
> ten telegraficzny styl:)
>
>
> Gosia
wiec prosimy o jeszcze :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 19:56:00
Temat: Re: PATISON-yCIACH
> I to chyba wszytsko ..
>
> Marta.
>
>
DZIEKUJEMY schabowe z patisona - na jutro zopbaczymy jak wyjda .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-06 11:36:14
Temat: Re: PATISON-y"s...@w...pl" wrote:
> DZIEKUJEMY schabowe z patisona - na jutro zopbaczymy jak wyjda .
Jak jeszcze cos zostanie, sprobuj je nafaszerowac czymkolwiek,
posypać zoltym serem, bazylia i zapiec.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |