« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-27 13:48:16
Temat: PD: SushiNo dobra, kupilam nori, kupilam wasabi, zamiast sake bedzie wo'da, losos,
ogorki i inne mam, tylko pytanie - tych glonow to nie trzeba przed uzyciem
namoczyc?
--
Maya
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-27 16:53:49
Temat: Re: PD: SushiOn 27 Nov 2001 14:48:16 +0100, i...@r...com.pl (Agnieszka
Nowak) wrote:
>No dobra, kupilam nori, kupilam wasabi, zamiast sake bedzie wo'da, losos,
>ogorki i inne mam, tylko pytanie - tych glonow to nie trzeba przed uzyciem
>namoczyc?
>
>--
>Maya
>When God made man, she was only testing
Niech cie reka .... broni !!! Niczego nie namaczaj... Glony musza byc
suche i chrupiace...
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 18:12:42
Temat: Re: PD: SushiFrom: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
> Niech cie reka .... broni !!! Niczego nie namaczaj... Glony musza byc
> suche i chrupiace...
> Art(Gruby)
O senkju, wspanialy. Juz sie biore do roboty.
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 18:33:55
Temat: Re: PD: Sushi
Agnieszka Nowak wrote:
>
> No dobra, kupilam nori, kupilam wasabi, zamiast sake bedzie wo'da, losos,
> ogorki i inne mam, tylko pytanie - tych glonow to nie trzeba przed uzyciem
> namoczyc?
Jezu, nie! Wprost przeciwnie - tuz przed uzyciem kazdy platek glonowy
nalezy przeciagnac nad plomieniem palnika, po obu stronach, aby nadac mu
dodatkowa suchosc i chrupkosc. Zaraz potem nalezy rozprowadzic prawie
ostygniety, ale jeszcze letni ryz spreparowany z octem i cukrem, na to
mazniecie wasabi, kilka dlugich cienkich kawalkow ogorka i lososia,
zwinac mocno w macie i scisnac, i pokroic najostrzejszym nozem, jaki sie
ma. Podawac natychmiast - celem jest chrupka skorka morszczyna i mokrawy
ryz w srodku, a nigdy nie gumiany morszczyn, ktory zmiekl przez lezenie.
Jesli ktos podaje sushi z lodowki czy lezace na talerzu dluzej niz 5
minut nie wie co robi.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 18:41:16
Temat: Re: PD: SushiOn Tue, 27 Nov 2001 10:33:55 -0800, Magdalena Bassett <m...@w...net>
wrote:
>Jezu, nie! Wprost przeciwnie - tuz przed uzyciem kazdy platek glonowy
>nalezy przeciagnac nad plomieniem palnika, po obu stronach, aby nadac mu
>dodatkowa suchosc i chrupkosc.
ciach
>Magdalena Bassett
Do tak zwanych "hand rolls" kiedy to zwijamy caly duzy plat w "trabke"
dobrze jest wlozyc glona ;-) do piekarnika/opiekacza na pare minut
(kwestia gustu i praktyki)
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 20:59:32
Temat: Re: PD: SushiFrom: "Magdalena Bassett" <m...@w...net>
> Jezu, nie! Wprost przeciwnie - tuz przed uzyciem kazdy platek glonowy
> nalezy przeciagnac nad plomieniem palnika, po obu stronach, aby nadac mu
> dodatkowa suchosc i chrupkosc.
No bo tego.... Wydaly mi sie takie... papierowe...
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 16:21:13
Temat: Odp: Sushitak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |