| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-11 15:24:43
Temat: Re: PiegusAt 01:31 PM 3/10/00 +0000, you wrote:
>To może (po zachwytach nad "dziadem") następny szybki i smaczny przepis z
>mojej kolekcji:
>Piegus
>1 szkl. maku
>1 szkl. cukru
>1 margaryna
>1 szkl. mąki
>1 łyżeczka proszku do pieczenia
>5 białek
>Mak sparzyć na sicie i poczekać, aż ostygnie. Następnie utrzeć mikserem
>cukier, rozpuszczoną margarynę i mak. Wymieszać z mąką, proszkiem,
>bakaliami (rodzynki, ew. orzechy, skórka pomarańczowa), na końcu dodać
>ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min.
>Życzę wszystkim smacznego przed weekendem.
oo, wlasnie to planowalam na wekend!!! to teraz tym bardziej chetnie zrobie!!
ale ja do tego daje jeszcze przelozenie z masy kawowej, mniam (oczywiscie
po upieczeniu:-))
smacznego takoiz
a
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-13 08:36:12
Temat: Re: PiegusChyba jadłam kiedyś taką masę w klasycznym torcie makowym. Muszę
powiedzieć, że bardzo mi smakowało. Czy możesz się podzielić swoim
przepisem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |