Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Piegus

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Piegus

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-11 15:24:43

Temat: Re: Piegus
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz) szukaj wiadomości tego autora

At 01:31 PM 3/10/00 +0000, you wrote:
>To może (po zachwytach nad "dziadem") następny szybki i smaczny przepis z
>mojej kolekcji:
>Piegus
>1 szkl. maku
>1 szkl. cukru
>1 margaryna
>1 szkl. mąki
>1 łyżeczka proszku do pieczenia
>5 białek
>Mak sparzyć na sicie i poczekać, aż ostygnie. Następnie utrzeć mikserem
>cukier, rozpuszczoną margarynę i mak. Wymieszać z mąką, proszkiem,
>bakaliami (rodzynki, ew. orzechy, skórka pomarańczowa), na końcu dodać
>ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min.
>Życzę wszystkim smacznego przed weekendem.


oo, wlasnie to planowalam na wekend!!! to teraz tym bardziej chetnie zrobie!!
ale ja do tego daje jeszcze przelozenie z masy kawowej, mniam (oczywiscie
po upieczeniu:-))
smacznego takoiz
a
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-13 08:36:12

Temat: Re: Piegus
Od: "AniaS" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Chyba jadłam kiedyś taką masę w klasycznym torcie makowym. Muszę
powiedzieć, że bardzo mi smakowało. Czy możesz się podzielić swoim
przepisem?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Bylo :Nalewka na bursztynie? a teraz cos jeszcze
POMOCY!!!
Mam prosbe :-)))))))
Do wszystkich Polakow w Kanadzie
Bylo:obiecane piersi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »