« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-23 20:11:27
Temat: Piekarnik elektrycznyMam problem z moim piekarnikiem Amica od roku. Wydaje mi sie, ze
przyzwyczailam sie do tego, niemniej co jakis czas dreczy mnie to na nowo.
Otoz w czasie pieczenia ciasta, a robie to dosc czesto, moje ciasto pieknie
rosnie, po to aby po chwili opasc. Serwis byl wzywany trzy razy, nic to nie
dalo. Co Wy na to ? Czy wszystkie Amiki sa felerne, czy wszystkie piekarniki
sa do niczego ?
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-23 20:22:54
Temat: Re: Piekarnik elektryczny
Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cledt7$keq$1@news.onet.pl...
> Mam problem z moim piekarnikiem Amica od roku. Wydaje mi sie, ze
> przyzwyczailam sie do tego, niemniej co jakis czas dreczy mnie to na nowo.
> Otoz w czasie pieczenia ciasta, a robie to dosc czesto, moje ciasto
pieknie
> rosnie, po to aby po chwili opasc. Serwis byl wzywany trzy razy, nic to
nie
> dalo. Co Wy na to ? Czy wszystkie Amiki sa felerne, czy wszystkie
piekarniki
> sa do niczego ?
> Anna
>
A moze wada jest w ...przepisie?
pozdrawiam
--
pepe (Piotr P.)
p...@p...fm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-24 10:57:30
Temat: Re: Piekarnik elektrycznyUżytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cledt7$keq$1@news.onet.pl...
> Mam problem z moim piekarnikiem Amica od roku.
No tak, chyba jednak jest cos z tym piekarnikiem... Ja mam Amice z
elektr.piekarnikiem od kilku lat i takze podobny problem. Sadzilam, ze cos z
przepisami nie tak, ale chyba nie (w innych jest ok.). Nie wzywalam nigdy
serwisu, moze z obawy o posadzenie mnie o nieumiejetnosc pieczenia;( A moze
nie umie;)
Ciasta zazwyczaj przypalaja sie z jednej strony (bok i spod) badz gora,
bedac jeszcze niedopieczone w srodku.
Drozdzowe, kruche, serniki (opadaja) tez sie przypalaja.
Chleby opadaja:(
Ostatnio pieklam ciastka ze skwarkami i ... tez byl problem, spalily sie na
zewnatrz a w srodku pozostaly surowe. Ciagle cos zmienialam, to temp., to
wylaczalam nawiew, to poziom blachy.
Gdy mialam piek. gazowy takie ciastka pieklam w ok.10-15 min na sr. ogniu i
byly zawsze dobrze upieczone.
Jedynie miesa (pieczenie) mi wychodza;)
Tez czekam na rady:)))
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-24 11:23:07
Temat: Re: Piekarnik elektrycznyUżytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cledt7$keq$1@news.onet.pl...
> Mam problem z moim piekarnikiem Amica od roku. Wydaje mi sie, ze
> przyzwyczailam sie do tego, niemniej co jakis czas dreczy mnie to na
> nowo. Otoz w czasie pieczenia ciasta, a robie to dosc czesto, moje
> ciasto pieknie rosnie, po to aby po chwili opasc. Serwis byl wzywany
> trzy razy, nic to nie dalo. Co Wy na to ? Czy wszystkie Amiki sa
> felerne, czy wszystkie piekarniki sa do niczego ?
> Anna
Witam! Też mam Amice. Nie dalej jak dwa dni temu piekłam biszkopt i
powiem że jeszcze nigdy w gazowym piekarniku nie wyszedł mi taki jak
ten ostatni. Włączyłam termoobieg, ustawiłam na 160 stopni, piekłam 45
minut. Po raz pierwszy ciasto nie było nigdzie przypalone. Jeżeli dalej
będzie się tak sprawowała to będzie super.
Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |