« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2008-02-28 12:28:00
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe
"akiloni" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:fq6971$18g$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fq68cc$o40$1@opal.icpnet.pl
> > akiloni pisze:
> >
> >>> Nie patrz co bardziej ekonomiczne tylko patrz na to co zdrowsze. Gaz
> >>> to zawsze trucizna i smród.
> >>
> >> nie prawda, gazowy jest lepszy bo tak nie wysusza pieczonych potraw i
> >> ciast, no i jest tańszy
> >
> > A jak w gazowym wlaczasz tylko gorna grzalke? ;)
>
> odwracasz kuchenkę i po problemie ;)
> az
WYSTARCZY JAK USIĄDZIE NA WIERZCHU !!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2008-02-28 13:33:30
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe> nie prawda, gazowy jest lepszy bo tak nie wysusza pieczonych potraw i
> ciast, no i jest tańszy
> az
no i jak ktoś używa wok'a to elektryczna nie bardzo sie nadaje....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2008-02-28 14:36:31
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazoweFlashka pisze:
>> nie prawda, gazowy jest lepszy bo tak nie wysusza pieczonych potraw i
>> ciast, no i jest tańszy
>> az
>
> no i jak ktoś używa wok'a to elektryczna nie bardzo sie nadaje....
>
Wok do piekarnika?
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2008-02-28 14:37:35
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowePanslavista pisze:
> "Theli" <p...@w...pl> wrote in message
> news:fq68cc$o40$1@opal.icpnet.pl...
>> akiloni pisze:
>>
>>>> Nie patrz co bardziej ekonomiczne tylko patrz na to co zdrowsze. Gaz
>>>> to zawsze trucizna i smród.
>>> nie prawda, gazowy jest lepszy bo tak nie wysusza pieczonych potraw i
>>> ciast, no i jest tańszy
>> A jak w gazowym wlaczasz tylko gorna grzalke? ;)
>>
>> th
>
> W wielu piekarnikach jest - do grillowania na blasze, ruszcie czy rożnie.
>
Ale to chyba nie to samo, co zwykla grzalka. W kazdym razie w moim
elektrycznym jest wlasnie i grzalka i grill. Ten drugi ze wskazaniem do
dopiekania potraw lub pieczenia cienkich (max. 2cm) miesa.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2008-02-28 15:15:52
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe>> no i jak ktoś używa wok'a to elektryczna nie bardzo sie nadaje....
>
> Wok do piekarnika?
mając na myśli piekarnik miałem też na myśli to co zazwyczaj jest na górze,
czyli typowo cztery gniazda grzewcze, jeśli one będą elektryczne to z
wok-iem kariery nie zrobisz, nie chodzi tylko o kształt wok'a ale tez i
wysokie temperatury jakie do osiągniecia są tylko na gazie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2008-02-28 15:17:53
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fq6gv9$1361$3@opal.icpnet.pl...
> Panslavista pisze:
>>> A jak w gazowym wlaczasz tylko gorna grzalke? ;)
>>
>> W wielu piekarnikach jest - do grillowania na blasze, ruszcie czy rożnie.
>>
> Ale to chyba nie to samo, co zwykla grzalka. W kazdym razie w moim
> elektrycznym jest wlasnie i grzalka i grill. Ten drugi ze wskazaniem do
> dopiekania potraw lub pieczenia cienkich (max. 2cm) miesa.
>
W moim piekarniku elektrycznym jest grzałka do pieczenia/dopiekania na
grillu lub rożnie, natomiast w moim innym piekarniku - gazowym - jest górny
przewód i oddzielne pokrętło do zapalania i regulowania płomienia podczas
grillowania lub pieczenia na rożnie.
Słowem różne narzędzia, ale wykonujące tę samą pracę. Co kto lubi. IMO
lepiej skupić się na jakości wybieranego sprzętu.
JBP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2008-02-28 15:44:41
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe
"Theli" <p...@w...pl> wrote in message
news:fq6gv9$1361$3@opal.icpnet.pl...
> Panslavista pisze:
> > "Theli" <p...@w...pl> wrote in message
> > news:fq68cc$o40$1@opal.icpnet.pl...
> >> akiloni pisze:
> >>
> >>>> Nie patrz co bardziej ekonomiczne tylko patrz na to co zdrowsze. Gaz
> >>>> to zawsze trucizna i smród.
> >>> nie prawda, gazowy jest lepszy bo tak nie wysusza pieczonych potraw i
> >>> ciast, no i jest tańszy
> >> A jak w gazowym wlaczasz tylko gorna grzalke? ;)
> >>
> >> th
> >
> > W wielu piekarnikach jest - do grillowania na blasze, ruszcie czy
rożnie.
> >
> Ale to chyba nie to samo, co zwykla grzalka. W kazdym razie w moim
> elektrycznym jest wlasnie i grzalka i grill. Ten drugi ze wskazaniem do
> dopiekania potraw lub pieczenia cienkich (max. 2cm) miesa.
>
> th
Dokładnie, w gazowej mam górny palnik gazowy ogrzewający siatkowy
promiennik, fantastycznie wychodziły grzanki z serem żótym - błyskawicznie
się obtapiał...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2008-02-28 15:46:25
Temat: Re: Piekarniki elektryczne i gazowe
"Flashka" <n...@p...onet.pl> wrote in message
news:fq6jj8$gkr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> no i jak ktoś używa wok'a to elektryczna nie bardzo sie nadaje....
> >
> > Wok do piekarnika?
>
> mając na myśli piekarnik miałem też na myśli to co zazwyczaj jest na
górze,
> czyli typowo cztery gniazda grzewcze, jeśli one będą elektryczne to z
> wok-iem kariery nie zrobisz, nie chodzi tylko o kształt wok'a ale tez i
> wysokie temperatury jakie do osiągniecia są tylko na gazie
Są kuchenki gazowe z palnikiem specjalnie do dużych garów lub woka.
Piekarnik gazowy lub elektryczny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |