« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-06 14:23:17
Temat: PierogiJak zrobić farsz do pierogów z serem?
Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
Anna S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-06 14:35:39
Temat: Re: PierogiOn Tue, 6 Jul 2004 16:23:17 +0200 I had a dream that anka <a...@p...onet.pl>
wrote:
> Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
Kapustą, grzybami, kapustą z grzybami, ruskimi, truskawkami,
borówkami...
Poszukaj na google.pl - czasem restauracje prezentują swoje menu -
ostatnio przez przypadek trafiłem na ofertę restauracji prezentującą
prawie 30 rodzajów pierogów, w tym takie ciekawostki jak z kaszą i z
paroma innymi ciekawymi dodatkami.
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 14:40:06
Temat: Re: Pierogikaszą gryczaną z cebulą, ziemniakami z cebulą i białym serem, grzybami,
kapustą z grzybami, owocami - truskawki, jagody, maliny; mielonym mięsem.
--
pozdrawiam Luiza
--------------------------------------------
gg:1010560
www.jemima.div.pl
Użytkownik "anka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ccec97$nnh$1@news.onet.pl...
> Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
>
> Anna S.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 14:58:54
Temat: Re: Pierogi> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
Suszonymi sliwkami lub morelami, soczewica, swiezymi owocami, miesem,
grzybami, kapusta, kapusta i grzybami, miesem.
Pozdrawiam.
Basiek.
P.S. Te pierwsze sa pycha - podawac z lekko poslodzona kwasna smietana.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 15:14:51
Temat: Re: Pierogi> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
>
> Anna S.
>
Ja uwielbiam pierogi z kaszanką. Są fantastyczne. I jeszcze z kaszą
gryczaną i wątróbką. Oba pomysły podpatrzone w Pierogarni w Krakowie.
Pozdrawiam
Patrycja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 15:43:19
Temat: Re: PierogiWysoki Sadzie, przychodzi do mnie Tue, 6 Jul 2004 17:14:51 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze Darmond i mowi:
> Ja uwielbiam pierogi z kaszanką. Są fantastyczne. I jeszcze z kaszą
> gryczaną i wątróbką. Oba pomysły podpatrzone w Pierogarni w Krakowie.
W Krakowie polecam jeszcze "Natali" na Grodzkiej - na przykład pierogi z
jesiotrem i szpinakiem albo z soczewicą i boczkiem.
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 15:53:02
Temat: Re: Pierogi
> Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
Ugotowane ziemniaki połączyć z twarogiem (w proporcjach 2/3 ziemniaków i 1/3
twarogu, im więcej twarogu tym lepsze) do tego dać dużo usmażonej cebulki,
posolić i dodać sporo pieprzu. To są moje ulubione.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Elma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 15:54:36
Temat: Re: Pierogi
Użytkownik "anka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ccec97$nnh$1@news.onet.pl...
> Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
Tofu marynowane z cebulą
Soczewica z grzybami lub bez z cebulą
Szpinak z białym serem
Asienka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 16:37:03
Temat: Re: PierogiUżytkownik "anka" <a...@p...onet.pl>
> Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
> Czym jeszcze oprócz mięsa można nadziać pierogi?
Płucka (cielęce najlepsze) ale to trzeba mieć dobrą rękę aby utrafić w
smak.
Mogą być jeszcze ryby i warzywa wszelakie. Wyborne wędliny.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-06 18:08:45
Temat: Re: PierogiElma napisał:
>
>
> > Jak zrobić farsz do pierogów z serem?
>
> Ugotowane ziemniaki połączyć z twarogiem (w proporcjach 2/3 ziemniaków i 1/3
> twarogu, im więcej twarogu tym lepsze) do tego dać dużo usmażonej cebulki,
> posolić i dodać sporo pieprzu. To są moje ulubione.
>
> Pozdrawiam i życzę smacznego
>
> Elma
>
>
W Polsce nazywają się ruskie. Na wschodzie polskie.
Można zamiast twarogu dać żółty ser, też dobre.
--
Pozdrawiam, Andrzej
email trurl(at)op(punkt)pl
..cell +697 452 871 Fido: 2:480/137
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |