Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-05-18 10:41:14

Temat: Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: "Katarzyna " <k...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chciałam zrobić pierś z indyka (względnie udziec) zamiast szynki czy kupnej
piersi z indyka. Tylko nie bardzo wiem jak się zabrać za to - zapeklować,
zamarynować w jakiś inny sposób? I co zrobić żeby się nie kruszyła przy
krojeniu?
Pozdrawiam Kasia

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-05-18 10:52:29

Temat: Re: Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: Duży Miś <d...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Katarzyna wrote:
> Chciałam zrobić pierś z indyka (względnie udziec) zamiast szynki czy kupnej
> piersi z indyka. Tylko nie bardzo wiem jak się zabrać za to - zapeklować,
> zamarynować w jakiś inny sposób? I co zrobić żeby się nie kruszyła przy
> krojeniu?
> Pozdrawiam Kasia
>

Witaj

Zobacz tu
www.wedlinydomowe.pl

Duzy Mis

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-05-18 14:11:23

Temat: Re: Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: "Minotaur" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

popieram, wedliny ze sklepu sa obrzydliwe

po prostu namocz kilka godzin miesa w marynacie dowolnej wg swojego smaku
na ostro lub na slodkawo i upiecz potem w piekarniku


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-05-21 16:45:14

Temat: Re: Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: "kaja" <k...@f...amwaw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna " <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:d6f64a$rd$1@inews.gazeta.pl...
> Chciałam zrobić pierś z indyka (względnie udziec) zamiast szynki czy
> kupnej
> piersi z indyka. Tylko nie bardzo wiem jak się zabrać za to - zapeklować,
> zamarynować w jakiś inny sposób? I co zrobić żeby się nie kruszyła przy
> krojeniu?
> Pozdrawiam Kasia


Ja najczesciej robie piers z indyka ze sliwkami suszonymi. Wybieram raczej
gruby kawalek miesa, robie w nim kilkanascie dziur i wciskam w to sliwki
(dosc gleboko, bo lubia w trakcie pieczenia wylazic). Posypuje dowolnymi
przyprawami do drobiu (lubie jak ma pomaranczowy kolor), sola, pieprzem. W
sumie przyprawy wedle uznania. Zostawiam w lodowce na kilka godzin zeby
mieso przeszlo przyprawami i pieke w zeliwnym naczyniu ok. 1.5 h.
Jesli chodzi o rozpadanie to sama nie wiem od czego to zalezy. Chyba od
miesa, bo zawsze robie tak samo, a raz sie rozpada innym nie.

PS. Jesli chcemy takiego indyka podac na obiad, to do pieczenia mozna
dorzucic luzem sliwki, a potem je zmiksowac razem z sosem z pieczenia i
polac mieso.

Pozdrawiam.

Kaja


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-05-25 20:13:03

Temat: Re: Pierś z indyka pieczona jako w ędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: "bauwer" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Chciałam zrobić pierś z indyka (względnie udziec) zamiast szynki czy kupnej
> piersi z indyka.

Jeśli upierasz się na indyka - to ci nie pomogę.
Ale jeśli może być wieprzowinka, to polecam pieczoną karkóweczkę, łopatkę albo
szyneczkę. Wystarczy przed pieczeniem obsmarować marynatą staropolską albo
pikantną (firmy K.np. ), wsadzić do żaroodpornego naczynia i piec zamknięte
około godzinki - półtorej.
Moja rodzinka już nie pamięta smaku wędlin ze sklepu na kanapkach

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-05-31 18:41:31

Temat: Re: Pierś z indyka pieczona jako wędlina do kanapek - ktoś robił?
Od: "zarze" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Ja najczesciej robie piers z indyka ze sliwkami suszonymi. Wybieram raczej
> gruby kawalek miesa, robie w nim kilkanascie dziur i wciskam w to sliwki
> (dosc gleboko, bo lubia w trakcie pieczenia wylazic). Posypuje dowolnymi
> przyprawami do drobiu (lubie jak ma pomaranczowy kolor), sola, pieprzem. W
> sumie przyprawy wedle uznania. Zostawiam w lodowce na kilka godzin zeby
> mieso przeszlo przyprawami i pieke w zeliwnym naczyniu ok. 1.5 h.

robie podobnie - ze sliwkami uwielbia mój mąż - ale raczej na słodko.
w taka nadziana sliwkami piers wbijam g(w)ożdziki, posypuje starta gałka
muszkatołowa, imbir itp
aha, ale pieke w Maminej mikrofali - 1 kg miesa okolo 12-15 min; sprawdzam
miekkosc nakluciem.
w mikrofali tak nie wycieka sos wlasny miesa i nie jest ono potem takie
suche

pozdrawiam\
smacznego
izasz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[prosba] co wg Was najlepiej przyrzadzic
witam ciasto francuskie
Komunistyczne lody budyniowe
kuchenka mikrofalowa
ciasto na pizzę?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »