| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-10 11:57:07
Temat: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)Witam,
po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna),
chce zeby panierka byla gruba, grupiaca. Kupilismy z kobitka piers
kurczakowa i jutro na obiad maja byc dobre "schabowe" z dobra panierka.
Do tej pory robilismy panierke tak: roztrzepalismy jajko, umoczylismy
mieso, potem w bulce tartej obtoczylismy ale panierka nie wychodzila
zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do tego miala tendencje do
odklejania sie od kotletow.
Napredce znalazlem taka fotke w sieci:
http://www.seelyfamily.com/blog/hello/825675/640/Vie
nna%20Trip21-2005.03.14-02.21.30.jpg
z panierka, jaka bym chcial uzyskac :>
RATUNKU :>
--
topek-> jak zawsze pozdrawiajacy
"Osiedle z wielkiej płyty, co dzień staję jak wryty,
Jak tak można pobudować takie gówno"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-10 12:11:26
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)W wiadomości <news:439ac293$1@news.home.net.pl>
topek <t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki> pisze:
> panierka nie wychodzila zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do
> tego miala tendencje do odklejania sie od kotletow.
Spróbuj wymieszać bułkę tartą z mąką i dopiero wtedy panierować. A bułkę
tartą przygotuj sam i utrzyj ją w miarę grubo.
W sklepach nie dość, że jest utarta niemal na miał bułczany, to dodatkowo
niewiadomego pochodzenia.
Ja pierś najpierw obtaczam w roztrzepanym jajku, potem wsadzam do panierki,
potem znów jajo i na koniec gruba warstwa panierki.
Znajoma dodaje do bułki także mocno pokruszone płatki kukurydziane i wtedy
panierka jest chrupiąca. Z tym, że smak ma nieco inny.
--
PozdrawiaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-10 12:39:53
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Le samedi 10 décembre 2005 ŕ 12:57:07, dans <439ac293$1@news.home.net.pl> vous
écriviez :
> Witam,
> po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
> wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna),
RATUNKU :>>
Prosze :
http://groups.google.fr/groups?q=panierka+-kfc&hl=fr
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-10 16:44:44
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)Dnia 2005-12-10 12:57:07 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *topek* skreślił te oto słowa:
> Napredce znalazlem taka fotke w sieci:
> http://www.seelyfamily.com/blog/hello/825675/640/Vie
nna%20Trip21-2005.03.14-02.21.30.jpg
> z panierka, jaka bym chcial uzyskac :>
No na zdjęciu masz sznycla.
Więc mąka, jajko, bułka tarta.
Jakość bułki odgrywa znaczącą rolę - ładnie wypieczona, i dośc grubo
starta.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
http://www.voila.pl/7ufx3/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-10 18:17:05
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
> Witam,
> po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
> wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna), chce
> zeby panierka byla gruba, grupiaca. Kupilismy z kobitka piers kurczakowa i
> jutro na obiad maja byc dobre "schabowe" z dobra panierka. Do tej pory
> robilismy panierke tak: roztrzepalismy jajko, umoczylismy mieso, potem w
> bulce tartej obtoczylismy ale panierka nie wychodzila zbyt spektakularna
> (cienka jak papier) a do tego miala tendencje do odklejania sie od
> kotletow.
Proponuje taką kolejność:
pierś rozbić nie za cieńkio (trochę)
przyprawić według uznanaia
pierś obtoczyć w takiej kolejności:
mąka
jajko
bułka
jajko
bułka
Zawsze robię w ten sposób i jest ona gruba i chrupiąca.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-10 19:38:31
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)topek z adresu
t...@p...pl-mowilem-ze-b
olki
> RATUNKU :>
Juz ratuję :-). Bardzo łatwy sposób, który stosują kucharze, a mianowice
mięso obtoczone w jajku należy połozyc na bułce tartej i maksymalnie mocno
przyciskać opuszkami palców. Ta bułka ma _bardzo_ mocno przylegać do mięsa.
Ot i cała filozofia.
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-11 00:01:59
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)Użytkownik "Nixe" <n...@f...peel> napisał w wiadomości
news:dneglh$287p$1@news.mm.pl...
>W wiadomości <news:439ac293$1@news.home.net.pl>
> topek <t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki>
> pisze:
>
>> panierka nie wychodzila zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do
>> tego miala tendencje do odklejania sie od kotletow.
>
> Spróbuj wymieszać bułkę tartą z mąką i dopiero wtedy panierować.
Hmmm... ja ciapciam mięso najpierw w mące, potem w jaju i na koniec w
bułce - wychodzi O.K.
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-12-11 10:41:30
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)Mąka, jajko, buła, jajko, buła. Ja zawsze doprawiam też jajko, sól, pieprz i
coś jeszcze, zależdy do czego panierka. Dobrze dociśnij bułke jak ktoś już
napisał, nie odpadnie :).
Smacznego :P
--
morghul
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-12-11 11:16:45
Temat: Dziekuje wszystkimPo lekturze postow wybieram:
maka, jajko, bulka, jajko, bulka + mocne dociskanie
--
topek-> jak zawsze pozdrawiajacy
"Osiedle z wielkiej płyty, co dzień staję jak wryty,
Jak tak można pobudować takie gówno"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-12-11 11:33:49
Temat: Re: Dziekuje wszystkimOn Sun, 11 Dec 2005 12:16:45 +0100, topek
<t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki> wrote:
>Po lekturze postow wybieram:
>maka, jajko, bulka, jajko, bulka + mocne dociskanie
Rany...to jakas przepowiednia czy sposob na odciski??
Pierz, zadumany nad kryptycznym postem Topka
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |