Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

[Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-10 11:57:07

Temat: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: topek <t...@p...pl-mowilem-ze-bolki> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna),
chce zeby panierka byla gruba, grupiaca. Kupilismy z kobitka piers
kurczakowa i jutro na obiad maja byc dobre "schabowe" z dobra panierka.
Do tej pory robilismy panierke tak: roztrzepalismy jajko, umoczylismy
mieso, potem w bulce tartej obtoczylismy ale panierka nie wychodzila
zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do tego miala tendencje do
odklejania sie od kotletow.
Napredce znalazlem taka fotke w sieci:
http://www.seelyfamily.com/blog/hello/825675/640/Vie
nna%20Trip21-2005.03.14-02.21.30.jpg
z panierka, jaka bym chcial uzyskac :>


RATUNKU :>


--
topek-> jak zawsze pozdrawiajacy

"Osiedle z wielkiej płyty, co dzień staję jak wryty,
Jak tak można pobudować takie gówno"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-10 12:11:26

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Nixe" <n...@f...peel> szukaj wiadomości tego autora

W wiadomości <news:439ac293$1@news.home.net.pl>
topek <t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki> pisze:

> panierka nie wychodzila zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do
> tego miala tendencje do odklejania sie od kotletow.

Spróbuj wymieszać bułkę tartą z mąką i dopiero wtedy panierować. A bułkę
tartą przygotuj sam i utrzyj ją w miarę grubo.
W sklepach nie dość, że jest utarta niemal na miał bułczany, to dodatkowo
niewiadomego pochodzenia.
Ja pierś najpierw obtaczam w roztrzepanym jajku, potem wsadzam do panierki,
potem znów jajo i na koniec gruba warstwa panierki.
Znajoma dodaje do bułki także mocno pokruszone płatki kukurydziane i wtedy
panierka jest chrupiąca. Z tym, że smak ma nieco inny.

--
PozdrawiaM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-10 12:39:53

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 10 décembre 2005 ŕ 12:57:07, dans <439ac293$1@news.home.net.pl> vous
écriviez :

> Witam,
> po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
> wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna),

RATUNKU :>>

Prosze :

http://groups.google.fr/groups?q=panierka+-kfc&hl=fr




Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-10 16:44:44

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-12-10 12:57:07 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *topek* skreślił te oto słowa:


> Napredce znalazlem taka fotke w sieci:
> http://www.seelyfamily.com/blog/hello/825675/640/Vie
nna%20Trip21-2005.03.14-02.21.30.jpg
> z panierka, jaka bym chcial uzyskac :>

No na zdjęciu masz sznycla.
Więc mąka, jajko, bułka tarta.

Jakość bułki odgrywa znaczącą rolę - ładnie wypieczona, i dośc grubo
starta.


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*
http://www.voila.pl/7ufx3/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-12-10 18:17:05

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Witam,
> po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
> wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna), chce
> zeby panierka byla gruba, grupiaca. Kupilismy z kobitka piers kurczakowa i
> jutro na obiad maja byc dobre "schabowe" z dobra panierka. Do tej pory
> robilismy panierke tak: roztrzepalismy jajko, umoczylismy mieso, potem w
> bulce tartej obtoczylismy ale panierka nie wychodzila zbyt spektakularna
> (cienka jak papier) a do tego miala tendencje do odklejania sie od
> kotletow.

Proponuje taką kolejność:

pierś rozbić nie za cieńkio (trochę)
przyprawić według uznanaia
pierś obtoczyć w takiej kolejności:

mąka
jajko
bułka
jajko
bułka

Zawsze robię w ten sposób i jest ona gruba i chrupiąca.

Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-12-10 19:38:31

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

topek z adresu
t...@p...pl-mowilem-ze-b
olki

> RATUNKU :>

Juz ratuję :-). Bardzo łatwy sposób, który stosują kucharze, a mianowice
mięso obtoczone w jajku należy połozyc na bułce tartej i maksymalnie mocno
przyciskać opuszkami palców. Ta bułka ma _bardzo_ mocno przylegać do mięsa.
Ot i cała filozofia.

Pozdrawiam
Paulinka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-12-11 00:01:59

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "@nn" <ann@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Nixe" <n...@f...peel> napisał w wiadomości
news:dneglh$287p$1@news.mm.pl...
>W wiadomości <news:439ac293$1@news.home.net.pl>
> topek <t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki>
> pisze:
>
>> panierka nie wychodzila zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do
>> tego miala tendencje do odklejania sie od kotletow.
>
> Spróbuj wymieszać bułkę tartą z mąką i dopiero wtedy panierować.

Hmmm... ja ciapciam mięso najpierw w mące, potem w jaju i na koniec w
bułce - wychodzi O.K.
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-12-11 10:41:30

Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "morghul" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mąka, jajko, buła, jajko, buła. Ja zawsze doprawiam też jajko, sól, pieprz i
coś jeszcze, zależdy do czego panierka. Dobrze dociśnij bułke jak ktoś już
napisał, nie odpadnie :).
Smacznego :P

--
morghul

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-12-11 11:16:45

Temat: Dziekuje wszystkim
Od: topek <t...@p...pl-mowilem-ze-bolki> szukaj wiadomości tego autora

Po lekturze postow wybieram:
maka, jajko, bulka, jajko, bulka + mocne dociskanie

--
topek-> jak zawsze pozdrawiajacy

"Osiedle z wielkiej płyty, co dzień staję jak wryty,
Jak tak można pobudować takie gówno"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-12-11 11:33:49

Temat: Re: Dziekuje wszystkim
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 11 Dec 2005 12:16:45 +0100, topek
<t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki> wrote:

>Po lekturze postow wybieram:
>maka, jajko, bulka, jajko, bulka + mocne dociskanie


Rany...to jakas przepowiednia czy sposob na odciski??

Pierz, zadumany nad kryptycznym postem Topka
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Potrawy z zawartością cynku
Przepis eksperyment - zupa rybna
szpinak
Ryby wrocław, geant (korona)
cannelloni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »