| « poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2008-02-27 20:31:43
Temat: Re: PodrobyWladyslaw Los pisze:
> In article <fq4ghj$cg9$2@nemesis.news.tpi.pl>,
> Jerzy Nowak <0...@m...pl> wrote:
>
>
>>>> No to nieśmiało zapytam, czy mieso pokrojone w kostke na gulasz to taż
>>>> podroby?
>>> Skąd Ci to przyszło do głowy?
>> Ano, przy okazji lektury Glogera:
>> Podróbce: >>Pó dróbce -- po trosze, pomału<<
>
>
> No i?
>
> Władysław
Scyzoryk mi sie na samą myśl otwiera w kieszeni aby jakiegoś wołu pomału
podrobić po trosze.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2008-02-27 21:17:13
Temat: Re: Przepis na gulasz z świńskich serc
Le mardi 26 février 2008 a 06:53:02, dans <w...@n...onet.pl>
vous écriviez :
> Halbański np. zalicz do
> podrobów głowy i nogi, z wyjątkiem głów i nóg wieprzowych. Na mocy tej
> konwencji serce jest pardygmatycznym przypadkiem podrobów.
Ogolnie milcze ostatnio na NG, ale podczytywuje i doceniem :)
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |