« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-17 15:50:30
Temat: Re: Pomidorówka
> Jako zielony (no morze nie całkiem) w dziedzine kucharskiej i
poczatkujacy
> na grupie chciałbym się dowiedzieć jak dodawać śmietanę to pomidorowej
aby
> się nie "zwrzyła" "ścięła". ? ?
najlepiej dodać słodką śmietanę w kartoniku :)
jeżeli akurat masz kwaśną to zamieszać do niej trochę mąki i potem dopiero
do zupy
Pozdrawiam
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-17 17:50:54
Temat: Re: Pomidorówka
Danka wrote:
>
> > Jako zielony (no morze nie całkiem) w dziedzine kucharskiej i
> poczatkujacy
> > na grupie chciałbym się dowiedzieć jak dodawać śmietanę to pomidorowej
> aby
> > się nie "zwrzyła" "ścięła". ? ?
>
> najlepiej dodać słodką śmietanę w kartoniku :)
> jeżeli akurat masz kwaśną to zamieszać do niej trochę mąki i potem dopiero
> do zupy
Ja grozby 'zwarzenia' unikam odlewajac troche zupy (sosu) do
rondelka, jak troche
przestygnie dodaje smietane i rozmiksowuje szybkim mieszadlem
miksera. Potem
mozna bez obawy wlac i zagotowac.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |