| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2012-04-27 20:48:02
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyW dniu 2012-04-27 22:37, Stokrotka pisze:
>
>> Ostatnio dokonałam epokowego odkrycia, dodając do wędzonej makreli
>> pokrojone suszone pomidory w zalewie. Może z sardynkami też się będą
>> komponować? Spróbuj.
>>
> Z tego zestawienia, dla mnie został by pusty tależ:
> makreli nie mogę, wędzonego nie mogę,
Pszykro mi.
> pomidora z puszki też (benzoesan sodu).
Pomidor ze słoika. W zalewie z oleju. Możesz?
>
> Ale sardynki jeśli w oleju i nie podwędzane, to może by uszły.
To dobże, znaczy - pszeżyjesz.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2012-04-27 20:59:56
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyDnia 2012-04-27 22:48, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-04-27 22:37, Stokrotka pisze:
>>
>>> Ostatnio dokonałam epokowego odkrycia, dodając do wędzonej makreli
>>> pokrojone suszone pomidory w zalewie. Może z sardynkami też się będą
>>> komponować? Spróbuj.
>>>
>> Z tego zestawienia, dla mnie został by pusty tależ:
>> makreli nie mogę, wędzonego nie mogę,
>
> Pszykro mi.
>
>> pomidora z puszki też (benzoesan sodu).
>
> Pomidor ze słoika. W zalewie z oleju. Możesz?
>
>>
>> Ale sardynki jeśli w oleju i nie podwędzane, to może by uszły.
>
> To dobże, znaczy - pszeżyjesz.
Widzęm że uczyż się.
qr.a ze szprotkom w pomidorach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2012-04-27 21:04:13
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyW dniu 2012-04-27 22:59, Qrczak pisze:
> Dnia 2012-04-27 22:48, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2012-04-27 22:37, Stokrotka pisze:
>>>
>>>> Ostatnio dokonałam epokowego odkrycia, dodając do wędzonej makreli
>>>> pokrojone suszone pomidory w zalewie. Może z sardynkami też się będą
>>>> komponować? Spróbuj.
>>>>
>>> Z tego zestawienia, dla mnie został by pusty tależ:
>>> makreli nie mogę, wędzonego nie mogę,
>>
>> Pszykro mi.
>>
>>> pomidora z puszki też (benzoesan sodu).
>>
>> Pomidor ze słoika. W zalewie z oleju. Możesz?
>>
>>>
>>> Ale sardynki jeśli w oleju i nie podwędzane, to może by uszły.
>>
>> To dobże, znaczy - pszeżyjesz.
>
> Widzęm że uczyż się.
Szypko.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2012-04-27 21:11:56
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwy
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:jnf1c7$44s$2@inews.gazeta.pl...
> Dnia 2012-04-27 22:48, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2012-04-27 22:37, Stokrotka pisze:
>>>
>>>> Ostatnio dokonałam epokowego odkrycia, dodając do wędzonej makreli
>>>> pokrojone suszone pomidory w zalewie. Może z sardynkami też się będą
>>>> komponować? Spróbuj.
>>>>
>>> Z tego zestawienia, dla mnie został by pusty tależ:
>>> makreli nie mogę, wędzonego nie mogę,
>>
>> Pszykro mi.
>>
>>> pomidora z puszki też (benzoesan sodu).
>>
>> Pomidor ze słoika. W zalewie z oleju. Możesz?
>>
>>>
>>> Ale sardynki jeśli w oleju i nie podwędzane, to może by uszły.
>>
>> To dobże, znaczy - pszeżyjesz.
>
> Widzęm że uczyż się.
>
> qr.a ze szprotkom w pomidorach
No to może jeszcze coś takiego:
Brzoskwinie faszerowane wędzonym pstrągiem.
Duża puszka brzoskwiń w syropie "light". Wędzony pstrąg, ogórek,
z tych długich, świeży koperek. Szczypiorek, cytryna, prawdziwa
oliwa z oliwek, najlepiej zielona, sól i pieprz. Ogórek obrać,
(część z pestkami wyciąć), posiekać w kostkę, pstrąga też pokroić
w kostkę, dodać resztę składników (z cytryny tylko trochę soku).
I tę mieszaninę nałożyć na odcedzone połówki brzoskwiń.
Efekt: złote półkule lekko skontrastowane świeżą jasną zielenią
ogórka, bielą pstrąga i akcentami ciemnej zieleni szczypiorku
i koperku. Możliwe jest jeszcze
zestawienie: nektarynka - ogórek - wędzony pstrąg.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2012-04-27 21:31:14
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyW dniu 2012-04-27 20:34, Stokrotka pisze:
> Możesz zrobić coś w rodzaju sałatki, dodać ziemniaki ugotowane,
> pokrojone (np . z obiadu jeśli zostaną) i to co masz w loduwce i na co
> masz hrapkę (cebula, oliwki, żodkiewki, ....), a nawet biały serek.
Ja mam hrapkę na bapkę. Tę hrapiącą w bżuhu wilka :)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2012-04-27 21:37:38
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyW dniu 2012-04-27 11:38, jerzy.n pisze:
> Czasami musze szybko cos zjeść i sięgam po konserwy rybne, jakieś
> sardynki lub inne w oliwie .Macie może jakieś pomysły jak urozmaicić
> takie danie, ja czasami dodaje pokrojoną cebulkę ...
> Pozdrów.
Dla mnie "miszostfo śfiata" to makrela wędzona albo sardynki z piri-piri
plus serek ulubiony (C) SM Wieluń. Można z cebulką, ale samo też - niebo
w gębie.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2012-04-27 21:39:11
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyW dniu 2012-04-27 23:37, Aicha pisze:
> Dla mnie "miszostfo śfiata"
Miszczostfo oczywiście. Za dużo oparuf stokrotkowyh się nawąhałam ;)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2012-04-27 21:56:13
Temat: Re: Pomysły na rybne konserwyDnia 2012-04-27 23:39, niebożę Aicha wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-04-27 23:37, Aicha pisze:
>
>> Dla mnie "miszostfo śfiata"
>
> Miszczostfo oczywiście. Za dużo oparuf stokrotkowyh się nawąhałam ;)
Fłaśnie i my się niemogliśmy zrozumić. A teraz jusz mogliżemy.
qr.a
--
rzy czy rzy zalerzy od talerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |