« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-18 11:40:27
Temat: Poswiateczne remanenty - co robie zle?Witam poswiatecznie i choc pewnie temat juz byl poruszany wielokrotnie
prosze o rade i pomoc!
Od swiat zastanawiam sie dlaczego filet z indyka, nadziewany suszonymi
morelami, naszpikowany gozdzikami, pieczony zakryty, polewany sosem wyszedl
suchy jak stary wior, rozpadajacy sie przy krojeniu, praktycznie nikt go nie
ruszyl i dzisiaj czeka go zakonczenie zywota w sosie z makaronem?
I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
:-((( Pieklam go w tem,200stC, wlozylam do nagrzanego piekarnika a wyszedl
jak zaparzony, rowniez cieszyl sie umiarkowanym powodzeniem i skonczy
odsmarzony na patelni i zjedzony z surowka z kiszonej kapusty.
Czy wina za powyzsze moge obarczyc stary piekarnik czy moje mierne
umiejetnosci kulinarne.
Prosze pomozcie, musze cwiczyc aby na Boze Narodzenie nie dac ciala
znowu....
pozdrawiam
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-18 12:35:21
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?>
> I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
>
Ja tam się nie chcę czepiać, ale IMHO klops to nie jest jakieś takie bardzo
świąteczne danie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-18 13:04:43
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?Użytkownik "IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl> napisał w wiadomości
news:e22j44$mqc$1@inews.gazeta.pl...
> I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
> :-((( Pieklam go w tem,200stC, wlozylam do nagrzanego piekarnika a wyszedl
> jak zaparzony, rowniez cieszyl sie umiarkowanym powodzeniem i skonczy
> odsmarzony na patelni
Ja też się nie chce czepiać, ale odsmarzony może być tylko gorszy :/
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-18 13:07:40
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?
"IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl> wrote in message
news:e22o95$ibb$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:e22mj7$44e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >
>> > I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie
>> > ugotowal
>> >
>> Ja tam się nie chcę czepiać, ale IMHO klops to nie jest jakieś takie
> bardzo
>> świąteczne danie...
>>
>>
> Czy dlatego sie nie udal ze pieklam go w okresie swiat a Twoim zdaniem nie
> jest daniem swiatecznym? Wezme to pod uwage.
>
> Dziekuje za rade,
>
> pozdrawiam
Przerobić na gołąbki, albo krokiety...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-04-18 13:08:27
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?
Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
news:e22mj7$44e$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
> >
> Ja tam się nie chcę czepiać, ale IMHO klops to nie jest jakieś takie
bardzo
> świąteczne danie...
>
>
Czy dlatego sie nie udal ze pieklam go w okresie swiat a Twoim zdaniem nie
jest daniem swiatecznym? Wezme to pod uwage.
Dziekuje za rade,
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-04-18 14:16:48
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?"IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl> wrote in message
news:e22j44$mqc$1@inews.gazeta.pl...
> Od swiat zastanawiam sie dlaczego filet z indyka, nadziewany suszonymi
> morelami, naszpikowany gozdzikami, pieczony zakryty, polewany sosem
> wyszedl
> suchy jak stary wior, rozpadajacy sie przy krojeniu, praktycznie nikt go
> nie
> ruszyl i dzisiaj czeka go zakonczenie zywota w sosie z makaronem?
Ktora czesc indyka? Piers jest sucha z natury.
A zamiast go wykonczyc w sosie z makaronem ugotuj zupe z indyka z duza
iloscia warzyw, majerankiem, etc.
--
><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-04-18 14:21:01
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?Użytkownik "IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl> napisał w wiadomości
> Od swiat zastanawiam sie dlaczego filet z indyka, nadziewany suszonymi
> morelami, naszpikowany gozdzikami, pieczony zakryty, polewany sosem
> wyszedl
> suchy jak stary wior, rozpadajacy sie przy krojeniu, praktycznie nikt go
> nie
> ruszyl i dzisiaj czeka go zakonczenie zywota w sosie z makaronem?
Filet z indyka jest z reguly suchy, wiec nie ma co sie spodziewac jakichs
wiekszych rewelacji. Mozliwe, ze za dlugo byl w piekarniku. I czy odrylas
przed koncem, aby przyrumienic?
> I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
> :-((( Pieklam go w tem,200stC, wlozylam do nagrzanego piekarnika a wyszedl
> jak zaparzony,
Wydaje mi sie, ze byl za krotko pieczony. A jesli byl pod przykryciem, to
sie raczej ugotowal. Moze potrzebowal dopieczenia/przyrumienienia.
> skonczy odsmarzony na patelni i zjedzony z surowka z kiszonej kapusty.
No i powinno byc OK :)
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
http://www.pajacyk.pl/index.php3
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-04-18 14:23:48
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
> I czy odrylas
Mialo byc: odkrylas :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-04-18 14:23:58
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?Iwona_s napisał(a):
> Filet z indyka jest z reguly suchy, wiec nie ma co sie spodziewac jakichs
> wiekszych rewelacji. Mozliwe, ze za dlugo byl w piekarniku. I czy odrylas
> przed koncem, aby przyrumienic?
>
Mozna piec w rekawie, wychodzi troche mniej suchy.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-04-18 21:51:36
Temat: Re: Poswiateczne remanenty - co robie zle?batory napisał(a):
>>I drugi problem to klops z jajem, ktory zamiast upiec chyba sie ugotowal
>>
>
> Ja tam się nie chcę czepiać, ale IMHO klops to nie jest jakieś takie bardzo
> świąteczne danie...
>
>
>
ja tam sie nie chce czepiac ale klopsa z jajkiem robie i
jadam tylko w Wielkanoc ;)
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |