| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-20 06:04:09
Temat: Prawdziwa kwaśnica - przepis poszukiwany.Szukam przepisu na kwaśnicę.
Teściowie przywieźli wczoraj wędzone żeberka z Bukowiny, to trzeba je jakoś
zagospodarować.
Więc jeśli byście mogli pomóc.
Chociaż zdaję sobie sprawę, że przepisów na kwaśnicę może być tyle co na
bigoś...
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 4624321
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=artnow
_*_Ludzie dziela sie na tych, ktorzy robia backupy i na tych, ktorzy beda robili
backupy._*_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-20 06:20:32
Temat: Re: Prawdziwa kwaśnica - przepis poszukiwany.Artur Nowacki <a...@l...home.pl> napisał(a):
> Szukam przepisu na kwaśnicę.
> Teściowie przywieźli wczoraj wędzone żeberka z Bukowiny, to trzeba je jakoś
> zagospodarować.
> Więc jeśli byście mogli pomóc.
> Chociaż zdaję sobie sprawę, że przepisów na kwaśnicę może być tyle co na
> bigoś...
Gotujemy żeberka w małejilości wody z włoszczyzną, zielem angielskim i
listkiem laurowym. Po ugotowaniu do odcedzonego wywaru dodajemu płyn z kapusty
kiszonej i garść kapusty kiszonej-ma jej być mało (kwaśnica to jest zupa na
płynie z kapusty a nie na kapuście), 2 cebule pokrojone w ćwiartki (lubię cały
kawałek ugotowanej cebuli miec na talerzu), 2 grzybki suszone uprzednio
namoczone wraz z wodą w której się moczyły. Gotujemy 15 minut. Solimy do
smaku. Do zupy władamy żeberka pokrojone na porcje i podajemy. Grule serwujemy
osobno okraszone słoniną.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |