« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-16 08:09:19
Temat: Prodiż - porażkaWitam!
Niedawno pisałam o tym, czy warto kupić prodiż. No więc debiut już mamy za
sobą (kumpela i ja) no i kompletna porażka.
Z murzynka wyszedł śliczny zakalec. Przepis tradycyjny (pogrzewamy mleko,
margarynę, cukier, po wystudzeniu mąka z proszkiem i żółtka jaj, na końcu
delikatnie białka). W piekarniku wychodziło zawsze. Tu wrzuciłysmy go do
zimnego prodiża (z instrukcji nie wynikało, aby go wcześniej nagrzać, no
ibałyśmy się o powłokę teflonową, zdaje się, że na sucho nie wolno jej mocno
nagrzewać). Rosło bardzo nierównomiernie, ale na końcu się wyrównało.
Wyglądało, że będzie ok, a tu klapa - zakalec na całej długości:(
Prodiż nagrzewa się od góry i od dołu, ma powłokę teflonową.
Co było źle, pomóżcie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-16 08:15:18
Temat: Re: Prodiż - porażka
Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:ajic1f$36m$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam!
> Niedawno pisałam o tym, czy warto kupić prodiż. No więc debiut już mamy za
> sobą (kumpela i ja) no i kompletna porażka.
> Z murzynka wyszedł śliczny zakalec. Przepis tradycyjny (pogrzewamy mleko,
> margarynę, cukier, po wystudzeniu mąka z proszkiem i żółtka jaj, na końcu
> delikatnie białka). W piekarniku wychodziło zawsze. Tu wrzuciłysmy go do
> zimnego prodiża (z instrukcji nie wynikało, aby go wcześniej nagrzać, no
> ibałyśmy się o powłokę teflonową, zdaje się, że na sucho nie wolno jej
mocno
> nagrzewać). Rosło bardzo nierównomiernie, ale na końcu się wyrównało.
> Wyglądało, że będzie ok, a tu klapa - zakalec na całej długości:(
>
> Prodiż nagrzewa się od góry i od dołu, ma powłokę teflonową.
>
> Co było źle, pomóżcie!
>
a jak pieklyscie ciasto w piekarniku to wstawialyscie do zimnego??? ccos mi
sie wydaje ze nie...
ja mam prodiz od roku i jestem nim zachwycona, wszystko sie udaje. ale
ciasta zawsze wkladam do nagrzanego 9tak jak do piekarnika)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 11:40:59
Temat: Re: Prodiż - porażkaOn Fri, 16 Aug 2002 10:15:18 +0200, "MechaGodzilla"
<m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
>Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
>news:ajic1f$36m$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>> Witam!
>> Niedawno pisałam o tym, czy warto kupić prodiż. No więc debiut już mamy za
>> sobą (kumpela i ja) no i kompletna porażka.
>> Z murzynka wyszedł śliczny zakalec. Przepis tradycyjny (pogrzewamy mleko,
>> margarynę, cukier, po wystudzeniu mąka z proszkiem i żółtka jaj, na końcu
>> delikatnie białka). W piekarniku wychodziło zawsze. Tu wrzuciłysmy go do
>> zimnego prodiża (z instrukcji nie wynikało, aby go wcześniej nagrzać, no
>> ibałyśmy się o powłokę teflonową, zdaje się, że na sucho nie wolno jej
>mocno
>> nagrzewać). Rosło bardzo nierównomiernie, ale na końcu się wyrównało.
>> Wyglądało, że będzie ok, a tu klapa - zakalec na całej długości:(
>>
>> Prodiż nagrzewa się od góry i od dołu, ma powłokę teflonową.
>>
>> Co było źle, pomóżcie!
>>
>a jak pieklyscie ciasto w piekarniku to wstawialyscie do zimnego??? ccos mi
>sie wydaje ze nie...
>
>ja mam prodiz od roku i jestem nim zachwycona, wszystko sie udaje. ale
>ciasta zawsze wkladam do nagrzanego 9tak jak do piekarnika)
>
>Mechcia
>
Ty, Mecha, one mogly ciasto wlac bezposrednio DO prodiza i stad
to...a Ty jak? w blaszce DO prodiza czy w SAMYM prodizu????
exciocia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 14:11:46
Temat: Re: Prodiż - porażkaProdiz od gory i od dolu Ci sie nagrzewa? I z teflonem jest? Jezu ... co to
ludzie nie wymysla ... ja tam ma stary, aluminiowy, tylko pokrywka sie
nagrzewa ... niestety o ciastach nic Ci nie powiem ... siostry pod reka nie
ma ... ona jest specjalistka od wypiekow :) A ja z ciast to najbardziej
lubie schabowego :)
--
Mattik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:46:07
Temat: Re: Prodiż - porażka
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:o4pplu8ne68ic4od9q5ukvhn8n560k5jm5@4ax.com...
> On Fri, 16 Aug 2002 10:15:18 +0200, "MechaGodzilla"
>
>
> Ty, Mecha, one mogly ciasto wlac bezposrednio DO prodiza i stad
> to...a Ty jak? w blaszce DO prodiza czy w SAMYM prodizu????
>
> exciocia
> K.T. - starannie opakowana
noi w blaszce, ale zanim zaczelam w blaszce to bezposrednio w prodizu.
serio. i wychodzilo.
a jakie muffinki wyszly, hoho.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:54:04
Temat: Re: Prodiż - porażka
>>
>> Ty, Mecha, one mogly ciasto wlac bezposrednio DO prodiza i stad
>> to...a Ty jak? w blaszce DO prodiza czy w SAMYM prodizu????
>>
>> exciocia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>
>noi w blaszce, ale zanim zaczelam w blaszce to bezposrednio w prodizu.
>serio. i wychodzilo.
>a jakie muffinki wyszly, hoho.
>
>
>Mechcia
>
ja serniki tez robilam bezposrednio w prodizu, ale one z takich
co to zakalce klasyczne sie ich nie imaja....hehehehehheh
Kr
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:58:32
Temat: Re: Prodiż - porażkaja mam tez taki starego typu, wale ciasto bezpośrednio do prodiza i nie wiem
jak inne bo w nim robilam tylko karpatke i wyrosla pieknie. poza tym
sprawdza sie do pieczenia miesa np schabiku - na pieczen lub kanapki (mniam)
lub kuraka... :)
Marchefka
....o zarciu moge zawsze :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 22:44:16
Temat: Odp: Prodiż - porażkaA w jakim sklepie mozna jeszcze kupic prodiz??? Konkretnie chodzi mi o Krako
w.
Dzieki
Użytkownik Ewa W <e...@b...wroc.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ajic1f$36m$...@o...biskupin.wroc.pl...
> Witam!
> Niedawno pisałam o tym, czy warto kupić prodiż. No więc debiut już mamy za
> sobą (kumpela i ja) no i kompletna porażka.
> Z murzynka wyszedł śliczny zakalec. Przepis tradycyjny (pogrzewamy mleko,
> margarynę, cukier, po wystudzeniu mąka z proszkiem i żółtka jaj, na końcu
> delikatnie białka). W piekarniku wychodziło zawsze. Tu wrzuciłysmy go do
> zimnego prodiża (z instrukcji nie wynikało, aby go wcześniej nagrzać, no
> ibałyśmy się o powłokę teflonową, zdaje się, że na sucho nie wolno jej moc
no
> nagrzewać). Rosło bardzo nierównomiernie, ale na końcu się wyrównało.
> Wyglądało, że będzie ok, a tu klapa - zakalec na całej długości:(
>
> Prodiż nagrzewa się od góry i od dołu, ma powłokę teflonową.
>
> Co było źle, pomóżcie!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 15:49:54
Temat: Re: Prodiż - porażka
> A w jakim sklepie mozna jeszcze kupic prodiz??? Konkretnie chodzi mi o
Krako
> w.
Moze w jakims markecie na stoisku AGD?
Marchefka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 15:53:15
Temat: Re: Prodiż - porażka
Użytkownik "Cropish" <c...@a...net> napisał w wiadomości
news:ajlrdj$2d72$1@pingwin.acn.pl...
>
>
> > A w jakim sklepie mozna jeszcze kupic prodiz??? Konkretnie chodzi mi o
> Krako
> > w.
> Moze w jakims markecie na stoisku AGD?
> Marchefka
>
dokladnie o to chodzi.
badz w duzym sklepie AGD
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |