Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Prodziz - jak go uzywac :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Prodziz - jak go uzywac :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-06 10:11:38

Temat: Re: Prodziz - jak go uzywac :)
Od: k...@m...gov.pl (Izabela Modzelewska) szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jola L-L <j...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:90l1s7$fik$...@n...tpi.pl...
>
> Prodiż z francuskiego prodige= rzecz cudowna:))
No to mamy jasnosc w kwestii nazewnictwa :)

> Mozna i ciasto i mieso , nic zlego nie stanie sie z zapachami. Myjesz
> dolna czesc jak reszte naczyn, gorna ze spiralami i szybka przecierasz na
> wilgotno.
> Rowniez mozna mieso w rekawie a takze mozna do prodiza jak jest
wiekszy
> a tortownica mniejsza wlozyc tortownice z ciastem i upiec.Wszystkie
> kombinacje sa dozwolone:)
O rany - no to faktycznie "rzecz cudowna". Nie mam w domu piekarnika - wiec
skoro ten prodiz taki jest wszechstronny to sie bardzo przyda :)

> Z karkoweczki wytapia sie tluszczyk wiec mikroskopijnie dodac wody na
> poczatek. A jaki z tego pieczenia wychodzi potem sosik :)) ktory po
> zastygnieciu w miseczce daje super galaretke i po wierzchu smalczyk.
no i az mi slinka cieknie :)
ale najbardziej mam ochote na calego kurczaka upieczonego w jakichs ziolach
(moze majeranek?) i natychmiast po przyrzadzeniu schrupanego. mniam.

Iza Modzelewska

--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: Jakie ciasta?
Re: Prodziz - jak go uzywac :)
Prodziz - jak go uzywac :)
Sos do pieczeni
Bardzo szybkie przepisy Wigilijne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »