| « poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2009-06-30 13:52:37
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 09:41:05 +0200, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
> news:h25qm2$bn1$1@news.onet.pl...
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 21:44:41 +0200, jadrys napisał(a):
>>>
>>>
>>>
>>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy smażone
>>>> bez tłuszczu.
>>>>
>>>
>>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>>> Któżby
>>> toto jadł.
>>>
>>
>> Tys prowda..
>>
>
> Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
> wlasnie bez dodatku tluszczu...
Słowo "dobrze" tutaj mi nie pasi w żadnym znaczeniu.
> na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
> tluszczu? hehehe
Jasne. Bo teraz jest taki bekon/boczek, z którego woda leci, a nie tłuszcz.
Świnie karmione kukurydzą takie mają właśnie bekony i boczki.
> Jajka sadzone bez tluszczu? hmmm no moze suchawe sa..
He he.
> fakt, ale juz mieso ma
> wlasny tluszcz ktory sie wytopi podczas smazenia (czy jak wolisz
> prazenia)...
Zwłaszcza polędwica wołowa, pierś kurzęca czy schab. Yhm, aż kapie z nich
ten tłuszcz własny. Brrr...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2009-06-30 13:53:32
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 11:00:33 +0200, Qrczak napisał(a):
> W Usenecie Misiek <p...@o...pl> tak oto plecie:
>>
>>>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy smażone
>>>>> bez tłuszczu.
>>>>
>>>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>>>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>>>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>>>> Któżby
>>>> toto jadł.
>>>
>>> Tys prowda..
>>
>> Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
>> wlasnie bez dodatku tluszczu...
>> na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
>> tluszczu? hehehe
>
> Bo to jest bekon i boczek beztłuszczowy. Taki dla się odchudzających.
>
> Qra
Ty się Qra nie odzywaj, z tą Twoją "własnym tłuszczem" kapiącą piersią :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2009-06-30 13:55:13
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 14:25:42 +0200, jadrys napisał(a):
> Misiek pisze:
>>
>> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
>> news:h25qm2$bn1$1@news.onet.pl...
>>> Ikselka pisze:
>>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 21:44:41 +0200, jadrys napisał(a):
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy
>>>>> smażone bez tłuszczu.
>>>>>
>>>>
>>>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>>>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>>>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>>>> Któżby
>>>> toto jadł.
>>>>
>>>
>>> Tys prowda..
>>>
>>
>> Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
>> wlasnie bez dodatku tluszczu...
>> na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
>> tluszczu? hehehe
>
> Odrobinkę, wtedy nie przywiera do dna patelni.
Przywiera, bo wode wydziela zamiast tłuszczu. Świń polskimi ziemniaczkami
karmionych, z boczkiem, z którego tłuszczyk własny można było wytopić, już
nie ma...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2009-06-30 13:55:52
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 15:01:32 +0200, GK napisał(a):
> jerzyn pisze:
>> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
>>> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
>>> Pozdrawiam,
>> To nie kupuj jakis wynalazkow, smaz na normalnej dobrze "wypalonej" patelni
>> cyganskiej i nie bedziesz mial takich niespodzianek .
>>
>>
>
> Miałem taką, żona wywaliła na śmietnik bo nic się nie dało na niej
> usmażyć bez przypalenia.
I pewnie kupiła se odjazdową "uperzdrową" teflonową :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2009-06-30 13:56:26
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 16:09:33 +0200, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:h2advd$97g$2@inews.gazeta.pl...
>> jerzyn pisze:
>>> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
>>>> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
>>>> Pozdrawiam,
>>> To nie kupuj jakis wynalazkow, smaz na normalnej dobrze "wypalonej"
> patelni
>>> cyganskiej i nie bedziesz mial takich niespodzianek .
>>>
>>>
>>
>> Miałem taką, żona wywaliła na śmietnik bo nic się nie dało na niej
>> usmażyć bez przypalenia.
>> Pozdrawiam,
>> Grzegorz
>
> Nie lepiej było ten... tego... żonę?! Na ten śmietnik?
> I wybrać model, który nie będzie za swój los mścił się na tobie i patelni?
> I będzie pamiętała o poprzedniczce...
...i jajeczniczkę na słonince smażyła jak Pan Bóg przykazał :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2009-06-30 13:57:26
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 17:04:59 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
> debilu nie każdy potrafi smazyć tak dobrze na cygańskiej patelni jak ty
> esbecki bucu -garkotłuku
No proszę, co za szyk... Masz uraz postsocjalistyczny? - to sobie go lecz
na własny rachunek, durniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2009-06-30 13:59:22
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Mon, 29 Jun 2009 08:37:58 -0700 (PDT), mal napisał(a):
> On 27 Cze, 00:19, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 18:45:15 +0200, jadrys napisał(a):
>>
>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>
>> Łobożę, istny horror :-D
>
> Można, ale np.jajecznicę na pomidorach. Właśnie zbliża się sezon.
> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>
> Pozdr.
>
> mal
To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw masełko, w
roztopione masełko te pomidory... udusić; karotenik/lykopenik się pięknie w
tłuszczu rozpuści, kolor piękny będzie, smak niebiański i jak zdrowo.
Nieeee, bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2009-06-30 14:52:51
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniIkselka pisze:
> Dnia Mon, 29 Jun 2009 17:04:59 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
>
>
>> debilu nie każdy potrafi smazyć tak dobrze na cygańskiej patelni jak ty
>> esbecki bucu -garkotłuku
>
> No proszę, co za szyk... Masz uraz postsocjalistyczny? - to sobie go lecz
> na własny rachunek, durniu.
czego szczerzysz spróchniałe zęby suko nie do ciebie pisałem - do budy!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2009-06-30 15:41:43
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniIkselka pisze:
> Dnia Mon, 29 Jun 2009 15:01:32 +0200, GK napisał(a):
>
>> jerzyn pisze:
>>> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
>>>> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
>>>> Pozdrawiam,
>>> To nie kupuj jakis wynalazkow, smaz na normalnej dobrze "wypalonej" patelni
>>> cyganskiej i nie bedziesz mial takich niespodzianek .
>>>
>>>
>> Miałem taką, żona wywaliła na śmietnik bo nic się nie dało na niej
>> usmażyć bez przypalenia.
>
>
> I pewnie kupiła se odjazdową "uperzdrową" teflonową :-)
ty za to masz superzdrową patelnie cygańską i jesz "zdrowe" potrawy,
pełne tłuszczów zwierzęcych i węglowodanów
hehe
patelnia teflonowa jest niezdrowa, bo uwalnia się z niej teflon w ilości
poniżej 1 grama po kilku latach :D
teflon to także główny składnik niektórych tkanin, w tym słynnego gore
texu, a nawet farb
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2009-06-30 18:36:22
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniW Usenecie Ikselka <i...@g...pl> tak oto plecie:
>
> Dnia Mon, 29 Jun 2009 08:37:58 -0700 (PDT), mal napisał(a):
>
>> On 27 Cze, 00:19, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 18:45:15 +0200, jadrys napisał(a):
>>>
>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>
>>> Łobożę, istny horror :-D
>>
>> Można, ale np.jajecznicę na pomidorach. Właśnie zbliża się sezon.
>> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>
> To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw masełko, w
> roztopione masełko te pomidory... udusić; karotenik/lykopenik się
> pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor piękny będzie, smak niebiański i jak
> zdrowo. Nieeee, bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |