« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2009-06-30 20:34:31
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniUżytkownik "Qrczak" napisał:
> >> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
> > To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw
> > masełko, w roztopione masełko te pomidory... udusić;
> > karotenik/lykopenik się pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor
> > piękny będzie, smak niebiański i jak zdrowo. Nieeee, bez
> > masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
> A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
Zawsze z dwóch. Hm, powinnam napisać z dwuszeczek?
--
Pozdrawiam - Aicha (wydmuszeczek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2009-06-30 22:29:34
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Tue, 30 Jun 2009 16:52:51 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 29 Jun 2009 17:04:59 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
>>
>>
>>> debilu nie każdy potrafi smazyć tak dobrze na cygańskiej patelni jak ty
>>> esbecki bucu -garkotłuku
>>
>> No proszę, co za szyk... Masz uraz postsocjalistyczny? - to sobie go lecz
>> na własny rachunek, durniu.
>
> czego szczerzysz spróchniałe zęby suko nie do ciebie pisałem - do budy!
Odkąd to kundle piszą?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2009-06-30 22:33:55
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Tue, 30 Jun 2009 17:41:43 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 29 Jun 2009 15:01:32 +0200, GK napisał(a):
>>
>>> jerzyn pisze:
>>>> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
>>>>> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
>>>>> Pozdrawiam,
>>>> To nie kupuj jakis wynalazkow, smaz na normalnej dobrze "wypalonej" patelni
>>>> cyganskiej i nie bedziesz mial takich niespodzianek .
>>>>
>>>>
>>> Miałem taką, żona wywaliła na śmietnik bo nic się nie dało na niej
>>> usmażyć bez przypalenia.
>>
>>
>> I pewnie kupiła se odjazdową "uperzdrową" teflonową :-)
>
> ty za to masz superzdrową patelnie cygańską i jesz "zdrowe" potrawy,
> pełne tłuszczów zwierzęcych i węglowodanów
Stosownie do naszego polskiego klimatu. Trawę zostawiam Włochom.
> hehe
> patelnia teflonowa jest niezdrowa, bo uwalnia się z niej teflon w ilości
> poniżej 1 grama po kilku latach :D
Nie teflon sie uwalnia, lecz szkodliwe związki w wyniku jego ogrzewania.
> teflon to także główny składnik niektórych tkanin, w tym słynnego gore
> texu, a nawet farb
Sam teflon nie jest szkodliwy. Dopiero przegrzewany wydziela trujace
substancje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2009-06-30 22:34:33
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Tue, 30 Jun 2009 20:36:22 +0200, Qrczak napisał(a):
> W Usenecie Ikselka <i...@g...pl> tak oto plecie:
>>
>> Dnia Mon, 29 Jun 2009 08:37:58 -0700 (PDT), mal napisał(a):
>>
>>> On 27 Cze, 00:19, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 18:45:15 +0200, jadrys napisał(a):
>>>>
>>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>>
>>>> Łobożę, istny horror :-D
>>>
>>> Można, ale np.jajecznicę na pomidorach. Właśnie zbliża się sezon.
>>> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>>
>> To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw masełko, w
>> roztopione masełko te pomidory... udusić; karotenik/lykopenik się
>> pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor piękny będzie, smak niebiański i jak
>> zdrowo. Nieeee, bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
>
> A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
>
Stosownie do liczby stołowników.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2009-07-01 07:12:23
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniW Usenecie Aicha <b...@t...ja> tak oto plecie:
>
> Użytkownik "Qrczak" napisał:
>
>>>> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>>> To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw
>>> masełko, w roztopione masełko te pomidory... udusić;
>>> karotenik/lykopenik się pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor
>>> piękny będzie, smak niebiański i jak zdrowo. Nieeee, bez
>>> masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
>> A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
>
> Zawsze z dwóch. Hm, powinnam napisać z dwuszeczek?
No to u mnie zwykleczko z jedniuśkiego jajeczka. Pluseczek odrobineczka
masełeczka. Orazik szczypteczka soleczki, ale nie za duziutko, bo na
ciśnionko działka
Qreczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2009-07-01 08:13:07
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniIkselka pisze:
> bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
A ścipiolecek dzie?
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2009-07-01 08:20:25
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniUżytkownik "Bbjk" napisał:
> > bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
> A ścipiolecek dzie?
Ajajaj, w domeczku zostawiłam... I z czym ja teraz ostatniutkie
wiejskuchne jajunio sobie poteflonikuję? Pomidoreczki się w lodóweczce
zapłakusiają :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2009-07-01 12:50:42
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniDnia Wed, 01 Jul 2009 10:13:07 +0200, Bbjk napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
>
> A ścipiolecek dzie?
A to już jako Ty - czyli jako ta wisieneczka na torciku w zbiegowisku
zgryźliwych babeczek :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2009-07-01 15:01:38
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelniIkselka pisze:
> Dnia Mon, 29 Jun 2009 14:25:42 +0200, jadrys napisał(a):
>
>
>> Misiek pisze:
>>
>>> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
>>> news:h25qm2$bn1$1@news.onet.pl...
>>>
>>>> Ikselka pisze:
>>>>
>>>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 21:44:41 +0200, jadrys napisał(a):
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>>>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy
>>>>>> smażone bez tłuszczu.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>>>>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>>>>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>>>>> Któżby
>>>>> toto jadł.
>>>>>
>>>>>
>>>> Tys prowda..
>>>>
>>>>
>>> Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
>>> wlasnie bez dodatku tluszczu...
>>> na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
>>> tluszczu? hehehe
>>>
>> Odrobinkę, wtedy nie przywiera do dna patelni.
>>
>
> Przywiera, bo wode wydziela zamiast tłuszczu. Świń polskimi ziemniaczkami
> karmionych, z boczkiem, z którego tłuszczyk własny można było wytopić, już
> nie ma...
>
>
Jasne. Tylko właśnie z tego powodu dodaję tę odrobinę tłuszczu do
smażenia boczku.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2009-07-01 17:16:25
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:h2f2r4$dek$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> No to u mnie zwykleczko z jedniuśkiego jajeczka. Pluseczek odrobineczka
> masełeczka. Orazik szczypteczka soleczki, ale nie za duziutko, bo na
> ciśnionko działka
Sorry, ale zdrabniać to trzeba jednak umieć ;o)
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |