| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-07 19:47:05
Temat: Przepis pani ChmielewskiejWitam.
Jakis czas temu byl podawany przepis pani Chmielewskiej, na bazie olejku
rycynowego. I mam a propo tego pytanie, czy owa mixture naklada sie na cale
wlosy czy tylko na skore?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
--
--
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-07 20:51:38
Temat: Re: Przepis pani Chmielewskiej
Użytkownik "Monika" <t...@t...pl> napisał w wiadomości
news:d0ib42$87u$1@sunflower.man.poznan.pl...
> rycynowego. I mam a propo tego pytanie, czy owa mixture naklada sie na
cale
> wlosy czy tylko na skore?
Jako praktykująca odpowiem - mając długie włosy nakładałam mieszankę na
skórę (tak jak farbę na odrosty), a jak mi coś zostało to na resztę włosów.
Dobrze też wmasowac troche to w skórę. Potem folia na głowę i ręcznik i tak
3 godziny. Uwaga : spłukiwac letnią woda, bo jajecznica dość ciężko schodzi
z włosów.:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-07 21:44:10
Temat: Re: Przepis pani ChmielewskiejMonika wrote:
> Jakis czas temu byl podawany przepis pani Chmielewskiej, na bazie olejku
> rycynowego. I mam a propo tego pytanie, czy owa mixture naklada sie na cale
> wlosy czy tylko na skore?
"Dwie głowy jedna noga" -- tam jest opisane ze szczegółami.
--dusz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-08 10:13:17
Temat: Re: Przepis pani Chmielewskiejcherokee <c...@n...o2.pl> napisał(a):
> Uwaga : spłukiwac letnią woda, bo jajecznica dość ciężko schodzi
> z włosów.:)
jaka jajecznica? o ile wiem, to do odżywki do włosów bierze się zawsze samo
żółtko, a nie całe jajko (Chmielewska radzi inaczej?), a to białko się ścina
pod wpływem temperatury.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-08 10:34:54
Temat: Re: Przepis pani ChmielewskiejW artykule news:d0jtrs$ecp$1@inews.gazeta.pl,
niejaki(a): justa z adresu <j...@W...gazeta.pl> napisał(a):
> jaka jajecznica? o ile wiem, to do odżywki do włosów bierze się
> zawsze samo żółtko, a nie całe jajko (Chmielewska radzi inaczej?), a
> to białko się ścina pod wpływem temperatury.
tyle że w żółtku jest więcej białka niż w białku :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |