| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-22 14:33:18
Temat: Przepisy ze strony Joanny DuszczynskiejKiedys padlo tu taka prosba, aby informowac jak wychodza potrawy na ktore
przepisy podawane sa przez uczestnikow grupy. Chcialam wiec poinformowac z
przyjemnoscia, ze kolejny juz raz korzystam z przepisow zaprezentowanych na
stronie Joanny Duszczynskiej i kolejny raz jestem bardzo zadowolona :-) Tym
razem zrobilam makowce. Ciasto mialo chyba idealne proporcje skladnikow, bo
po prostu zrobilo sie gladkie niczym jedwab, wspaniale sie ugniatalo i
odchodzilo od reki. Bardzo dziekuje!
Mam jeszcze takie pytanie, zrobilam piernik dojrzewajacy i tez udal sie
nadzwyczajnie, a teraz zastanawiam sie jaka masa go przelozyc. Piernik jak
wiadomo moze sobie troszke postac i szkoda byloby go faszerowac czyms, co
nie pozwala na dluzsze stanie. Z tego tez wzgledu zrezygnowalam z masy, jaka
robi sie do tortow. Czy moze ktos zechcialby mi podpowiedziec czym przelozyc
piernik?
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-22 14:51:36
Temat: Re: Przepisy ze strony Joanny Duszczynskiej
Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:au4ibv$k4r$1@news.tpi.pl...
Czy moze ktos zechcialby mi podpowiedziec czym przelozyc
> piernik?
Dżemem;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 16:58:46
Temat: Odp: Przepisy ze strony Joanny DuszczynskiejWitam!
A ja zrobilam krokiety wg. przepisu z tej strony i rowniez wyszly bardzo dob
re! Nawet zrobilam na zapas i zamrozilam!:)
Pozdrawiam swiatecznie,
Niteczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 19:17:45
Temat: Re: Przepisy ze strony Joanny Duszczynskiej
Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:au4ibv$k4r$1@news.tpi.pl...
>. Czy moze ktos zechcialby mi podpowiedziec czym przelozyc
> piernik?
>
dżemem najlepiej śliwkowym :-)
pozdrawiam i życzę wesołych Świąt
@gi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 21:54:40
Temat: Re: Przepisy ze strony Joanny Duszczynskiej
Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:au4ibv$k4r$1@news.tpi.pl...
> Chcialam wiec poinformowac z
> przyjemnoscia, ze kolejny juz raz korzystam z przepisow zaprezentowanych
na
> stronie Joanny Duszczynskiej i kolejny raz jestem bardzo zadowolona :-)
Tym
> razem zrobilam makowce. Ciasto mialo chyba idealne proporcje skladnikow,
bo
> po prostu zrobilo sie gladkie niczym jedwab, wspaniale sie ugniatalo i
> odchodzilo od reki. Bardzo dziękuje!
Dziękuję, dziękuję, dziękuję! za komplementy oczywiście...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 19:19:41
Temat: Re: Przepisy ze strony Joanny Duszczynskiej
Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:au4jgd$hhu$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>
> Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:au4ibv$k4r$1@news.tpi.pl...
> Czy moze ktos zechcialby mi podpowiedziec czym przelozyc
> > piernik?
>
> Dżemem;)
Wiesz calkiem dobry pomysl to byl :-) Dalam sliwkowy, tak jak radzila @gi i
wyszlo sympatycznie, zwlaszcza ze jako warstwe wyzej dalam mase marcepanowa.
Ale najciekawszy eksperyment zrobilam z drugim piernikiem. Do przelozenia
uzylam chutney sliwkowy i wyszlo.....nadzwyczajnie. Chutney byl lekko tylko
pikantny bo dodalam niewiele imbiru i papryczki chili i z tym piernikowym
ciastem bardzo dobrze sie komponuje :-)
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 19:21:49
Temat: Re: Przepisy ze strony Joanny Duszczynskiej
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:au5cm9$1hv$2@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:au4ibv$k4r$1@news.tpi.pl...
> > Chcialam wiec poinformowac z
> > przyjemnoscia, ze kolejny juz raz korzystam z przepisow zaprezentowanych
> na
> > stronie Joanny Duszczynskiej i kolejny raz jestem bardzo zadowolona :-)
> Tym
> > razem zrobilam makowce. Ciasto mialo chyba idealne proporcje skladnikow,
> bo
> > po prostu zrobilo sie gladkie niczym jedwab, wspaniale sie ugniatalo i
> > odchodzilo od reki. Bardzo dziękuje!
>
> Dziękuję, dziękuję, dziękuję! za komplementy oczywiście...
Nie ma za co Joasiu, mam teraz kolejny problem bo chcialabym zrobic kluski z
makiem i chyba sama bede robila te klusku. Matko, juz to widze ;-) Upackam
wszystko dokola.
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |