Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przetwory z Antonówek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przetwory z Antonówek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-12 06:20:46

Temat: Przetwory z Antonówek
Od: "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Drodzy Grupowicze, podpowiedzcie proszę, czy obitą część jabłka należy
wykrawać, czy też można zostawić i spojnie pokroić z resztą zdrowego jabłka
z przeznaczeniem na zimowe zapasy?
Do tej pory przed prużeniem wykrawałam, ale mąż mój się upiera, że to
zbędne.
Przyznaję, że pozostawianie tych brązowawych plamek bardzo by mi to ułatwiło
pracą, ale wcześniej chcę poznać Wasze opinie, co by te jabłka się nie
popsuły.
--
Pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-12 10:40:27

Temat: Re: Przetwory z Antonówek
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ckft38$3ub$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Drodzy Grupowicze, podpowiedzcie proszę, czy obitą część jabłka należy
> wykrawać, czy też można zostawić i spojnie pokroić z resztą zdrowego
> jabłka
> z przeznaczeniem na zimowe zapasy?

Sama napisalas "z reszta zdrowego jablka" czyli to obite uwazasz za
niezdrowe. I chyba masz racje.

Ja zawsze wykrawam;)

Pzdr.
Iwona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co na imprezę z cudzoziemcami?
tort orzechowy
Jajka -- jak długo świeże ?
buraki, seler i por
ciasto na pizze...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »