Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie odwrotne o farsz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie odwrotne o farsz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-07 09:29:21

Temat: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co może
być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można takim
farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale tam
raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
Pozdrówka - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-07 09:46:50

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cmkpta$ds6$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...onet.pl> wrote:

> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
> pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co może
> być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można takim
> farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale tam
> raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
> Pozdrówka - Agnieszka

Ale jaki to farsz? Cielęcy, wołowy, z kury? Surowy czy nie? Jakoś
przyprawiony? Z jakimiś dodatkami?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 10:50:09

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "A.L." <a...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

batory wrote:
> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja
> mam pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego.

Jesli surowego, to mozna zrobic zapiekanke makaronowa: warstwa makaronu,
warstwa farszu, pieczarki, ser, powtarzac dowolna ilosc razy, na wierzch
beszamel. Mozna makaron zmieszac z surowym jajem, wtedy lepiej sie trzyma po
pokrojeniu. Zapiekac ok. 1 h lub dluzej w temp. 200 st. Podawac samo albo z
sosem pomidorowym, ew. ketchupem.
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 11:01:51

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik A.L., sącząc kawkę, wyklepał:

> Jesli surowego, to mozna zrobic zapiekanke makaronowa: warstwa makaronu,
> warstwa farszu, pieczarki, ser, powtarzac dowolna ilosc razy, na wierzch
> beszamel. Mozna makaron zmieszac z surowym jajem, wtedy lepiej sie trzyma
> po pokrojeniu. Zapiekac ok. 1 h lub dluzej w temp. 200 st. Podawac samo
> albo z sosem pomidorowym, ew. ketchupem.

Zamiast makaronu można dać ugotowane wcześniej w mundurkach i obrane, i
pokrojone na plasterki. Warstwa ziemniaków, warstwa farszu i tak w kółko.
Beszamel jak wyżej :)

Krusz.

--
Kruszyzna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 13:56:04

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

NAjlepsze: rurki!!!! CZyli makaron calzedone z farszem miesnym z sosem
(pomidor starty, czosnek, sol). Przy pieczeniu od gory ser. NIKT sie nie
oprze!!!!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 14:00:57

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Ale jaki to farsz? Cielęcy, wołowy, z kury? Surowy czy nie? Jakoś
> przyprawiony? Z jakimiś dodatkami?
>
Surowy? do naleśników??? Mój małżonek często robi rosól, zresztą znakomity,
zostaje po tym mięso na ogół wołowe czasem z dodatkiem kurzego (jak dziś).
Mi żal tego wyrzucić, więc robię farsz. Czyli mielę, dodaję startą na tarce
cebulę, solę, pieprzę, podlewam rosołem i duszę aż cebula straci smak
surowizny. I to jest ten farsz właśnie. Do zapiekanki z makaronem chyba nie
za bardzo.
Pozdrówka - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 14:36:12

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 7 Nov 2004 14:56:04 +0100, Waćpanna lub Waćpan *plitkin*, w
wiadomości news:<news:cml9i7$17j9$1@mamut.aster.pl> zawarł, co następuje:

> NAjlepsze: rurki!!!! CZyli makaron calzedone z farszem miesnym z sosem
> (pomidor starty, czosnek, sol). Przy pieczeniu od gory ser. NIKT sie nie
> oprze!!!!!

a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
produkującą damską bieliznę
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 14:37:01

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"batory" <b...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:cmkpta$ds6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
> pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co
może
> być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można
takim
> farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale
tam
> raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
> Pozdrówka - Agnieszka
W ciescie francuskim, dla urozmaicenia mozna dodac do tego farszu zielona
papryke, ale jezeli masz go za duzo, to oczywisce nie dodawaj.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 15:23:10

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
> produkującą damską bieliznę

Dobrze mowisz! Moj blad. Ale najwazniejsze - wiadomo o co chodzi! :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 15:23:10

Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
> produkującą damską bieliznę

Dobrze mowisz! Moj blad. Ale najwazniejsze - wiadomo o co chodzi! :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czerwona fasola z puszki
a propos ryżu z jabłkami
Watróbka a czas jej przygotowania
Pytanko Pascal Gotuj Naczynia
Marcepan - jaki kupić? I tort makowy.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »