« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-07 09:29:21
Temat: Pytanie odwrotne o farszWielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co może
być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można takim
farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale tam
raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-07 09:46:50
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farszIn article <cmkpta$ds6$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
> pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co może
> być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można takim
> farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale tam
> raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
> Pozdrówka - Agnieszka
Ale jaki to farsz? Cielęcy, wołowy, z kury? Surowy czy nie? Jakoś
przyprawiony? Z jakimiś dodatkami?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 10:50:09
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farszbatory wrote:
> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja
> mam pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego.
Jesli surowego, to mozna zrobic zapiekanke makaronowa: warstwa makaronu,
warstwa farszu, pieczarki, ser, powtarzac dowolna ilosc razy, na wierzch
beszamel. Mozna makaron zmieszac z surowym jajem, wtedy lepiej sie trzyma po
pokrojeniu. Zapiekac ok. 1 h lub dluzej w temp. 200 st. Podawac samo albo z
sosem pomidorowym, ew. ketchupem.
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 11:01:51
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farszUżytkownik A.L., sącząc kawkę, wyklepał:
> Jesli surowego, to mozna zrobic zapiekanke makaronowa: warstwa makaronu,
> warstwa farszu, pieczarki, ser, powtarzac dowolna ilosc razy, na wierzch
> beszamel. Mozna makaron zmieszac z surowym jajem, wtedy lepiej sie trzyma
> po pokrojeniu. Zapiekac ok. 1 h lub dluzej w temp. 200 st. Podawac samo
> albo z sosem pomidorowym, ew. ketchupem.
Zamiast makaronu można dać ugotowane wcześniej w mundurkach i obrane, i
pokrojone na plasterki. Warstwa ziemniaków, warstwa farszu i tak w kółko.
Beszamel jak wyżej :)
Krusz.
--
Kruszyzna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 13:56:04
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farszNAjlepsze: rurki!!!! CZyli makaron calzedone z farszem miesnym z sosem
(pomidor starty, czosnek, sol). Przy pieczeniu od gory ser. NIKT sie nie
oprze!!!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 14:00:57
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz>
> Ale jaki to farsz? Cielęcy, wołowy, z kury? Surowy czy nie? Jakoś
> przyprawiony? Z jakimiś dodatkami?
>
Surowy? do naleśników??? Mój małżonek często robi rosól, zresztą znakomity,
zostaje po tym mięso na ogół wołowe czasem z dodatkiem kurzego (jak dziś).
Mi żal tego wyrzucić, więc robię farsz. Czyli mielę, dodaję startą na tarce
cebulę, solę, pieprzę, podlewam rosołem i duszę aż cebula straci smak
surowizny. I to jest ten farsz właśnie. Do zapiekanki z makaronem chyba nie
za bardzo.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 14:36:12
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farszDnia Sun, 7 Nov 2004 14:56:04 +0100, Waćpanna lub Waćpan *plitkin*, w
wiadomości news:<news:cml9i7$17j9$1@mamut.aster.pl> zawarł, co następuje:
> NAjlepsze: rurki!!!! CZyli makaron calzedone z farszem miesnym z sosem
> (pomidor starty, czosnek, sol). Przy pieczeniu od gory ser. NIKT sie nie
> oprze!!!!!
a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
produkującą damską bieliznę
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 14:37:01
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz
"batory" <b...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:cmkpta$ds6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wielokrotnie padalo tu pytanie czym nadziać pierogi/naleśniki. A ja mam
> pytanie odwrotne. Mam całą wielką i głęboką farszu mięsnego. Takiego co
może
> być do pierogów, naleśników czy pasztecików. Pytanie: co jeszcze można
takim
> farszem nadziać? Ale żeby go wyszło dużo. Chodzą mi po głowie pyzy, ale
tam
> raczej mało farszu wchodzi. Co jeszcze?
> Pozdrówka - Agnieszka
W ciescie francuskim, dla urozmaicenia mozna dodac do tego farszu zielona
papryke, ale jezeli masz go za duzo, to oczywisce nie dodawaj.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 15:23:10
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz> a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
> produkującą damską bieliznę
Dobrze mowisz! Moj blad. Ale najwazniejsze - wiadomo o co chodzi! :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-07 15:23:10
Temat: Re: Pytanie odwrotne o farsz> a tu nie chodzi o canelloni? calzedone kojarzy mi się tylko z firmą
> produkującą damską bieliznę
Dobrze mowisz! Moj blad. Ale najwazniejsze - wiadomo o co chodzi! :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |