« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-03 21:21:35
Temat: REKIN !!!Poniwaz dzis piatek i dzien bezmiesny (przynajmniej tak bylo kiedys)
podaje przepis rybny:
Salatka z rekina dla 3 osob.
1/2 kg rekina upieczonego na roznie lub w pikarniku i pokrojonego w
kostke,
mieszanka salat: bostonska, iceberg, rzymska, czerwono listna,
radicchio, cykoria, itd,
Sos:
2 jalapino (bez pestek bardzo drobno posiekane) (jak po polsku?),
2 zabki czosnku przepuszczone przez praske,
1/2 peczka cilantro (jak po polsku?) posiekanego,
sol i pieprz,
sok z 4 limes okolo200 ml (jak po polsku?),
skorka z limes do przybrania,
Wymieszac wszystkie ingrediencje sosu i pozostawic w lodowce na 1godz.
Przed wydaniem wymieszac sos z rekinem. Serwowac na mieszance salat.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-04 08:47:47
Temat: Re: REKIN !!!Jeszcze nigdy nie probowalam rekina. Podziel sie wrazeniami smakowymi.
Herbatka
Slavek wrote in message <3...@u...net>...
>Poniwaz dzis piatek i dzien bezmiesny (przynajmniej tak bylo kiedys)
>podaje przepis rybny:
>
>Salatka z rekina dla 3 osob.
>ciach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-04 15:10:50
Temat: Re: REKIN !!!Mieso podobne do kurczaka, moze bardziej scisle.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-06 07:49:39
Temat: Re: REKIN !!!> Jeszcze nigdy nie probowalam rekina. Podziel sie wrazeniami smakowymi.
Mozna poszalec i kupic w Geant po 78zl za kg. Ciekawe czy swiezy??
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-06 08:21:37
Temat: Re: REKIN !!!Wazne zeby kawalek miesa byl z mlodego rekina. Mieso starego nadaje sie na
podeszwy. Jest bardzo twarde.
Ulka wrote:
> > Jeszcze nigdy nie probowalam rekina. Podziel sie wrazeniami smakowymi.
>
> Mozna poszalec i kupic w Geant po 78zl za kg. Ciekawe czy swiezy??
>
> --
> Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-06 08:34:04
Temat: Re: REKIN !!!> Wazne zeby kawalek miesa byl z mlodego rekina. Mieso starego nadaje sie na
> podeszwy. Jest bardzo twarde.
A jak poznac, ze on mlody?
--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-06 16:08:58
Temat: Odp: REKIN !!!
Użytkownik Ulka <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> > Wazne zeby kawalek miesa byl z mlodego rekina. Mieso starego nadaje sie
na
> > podeszwy. Jest bardzo twarde.
> A jak poznac, ze on mlody?
>
Zapytaj sprzedawcy, masz 99% pewnosci, ze zapewni cie o mlodosci rekina.
Nawet jak nie bedzie wiedzial o co chodzi. To tak jak na steki najlepsza
jest 3-4 letnia wolowina. raz wywolalem ogolna wesolosc w tzw. "miesnym"
pytajac o wiek krowki :)))
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-08 02:57:13
Temat: Re: REKIN !!!In article <3...@h...com>,
s...@u...net wrote:
> Mieso podobne do kurczaka, moze bardziej scisle.
>
Serwus,
Z Twojego adresu wynika ze mieszkasz a Stanach, takze dziwie sie
bardzo, ze takie porownanie gornolotne trafilo Ci sie,kurczak smakuje
przeciez w Stanach jak ...kupa. a chyba nie taki smak ma rekin.
Ps. no ale zdrugiej strony niedawno slyszalem, ze zolw tez smakuje jak
kurczak.... Dajmy juz spokoj biednemu kurakowi.
Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-08 13:43:41
Temat: Re: REKIN !!!trastevere wrote:
> In article <3...@h...com>,
> s...@u...net wrote:
> > Mieso podobne do kurczaka, moze bardziej scisle.
> >
> Serwus,
> Z Twojego adresu wynika ze mieszkasz a Stanach, takze dziwie sie
> bardzo, ze takie porownanie gornolotne trafilo Ci sie,kurczak smakuje
> przeciez w Stanach jak ...kupa. a chyba nie taki smak ma rekin.
> Ps. no ale zdrugiej strony niedawno slyszalem, ze zolw tez smakuje jak
> kurczak.... Dajmy juz spokoj biednemu kurakowi.
>
> Sent via Deja.com http://www.deja.com/
> Before you buy.
Bardzo dziekuje za Twoje cenne uwagi i duza znajomosc rzeczy.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |