« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-01 19:09:05
Temat: Rafaello - prosba o powtórkeWitam,
jakis czas temu przegladałam forum i mignał mi przepis na ciacho "rafaello".
Chciałbym go zrobic, ale teraz oczywiscie nie moge odnalezc tego przepisu.
Pamietam, ze w skład wchodziła biała czekolada, wiorki i chyba sniezka.
Mam prosbe o powtorzenie przepisu i instrukcji obsługi. Rady mile widziane.
Z góry dziekuje i pozdrawiam,
M.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-02 04:54:30
Temat: Re: Rafaello - prosba o powtórkeNiestety nie skopiowalam imienia ani nazwiska
osoby ktora podala ten przepis....
Mam tylko kopie samego przepisu a oto on:
"Biszkopt gotowy ze sklepu lub upieczony w3asnorecznie (przepisów na grupie
by3o kilka)
1 litr ?mietany 30%
25 dkg bia3ej czekolady
|mietanfix(lub inny usztywniacz)
wiórki kokosowe
Biszkopt przekroia, jedn? cze?a pokruszya . Czekolade rozpu?cia i dodaa 20
ml ?mietany. Reszte ?mietany ubia ze |mietanfixem, dodaa do niej
rozpuszczon? czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylaa na drug? cze?a
biszkoptu, posypaa wiórkami kokosowymi i wstawia do lodówki"
Sorry za "krzaki" ale tak outlook mi czyta polskie literki.
Ania.
<m...@p...onet.pl> wrote in message
news:2dfc.00000414.3c092ad1@newsgate.onet.pl...
> Witam,
> jakis czas temu przegladałam forum i mignał mi przepis na ciacho
"rafaello".
> Chciałbym go zrobic, ale teraz oczywiscie nie moge odnalezc tego przepisu.
> Pamietam, ze w skład wchodziła biała czekolada, wiorki i chyba sniezka.
> Mam prosbe o powtorzenie przepisu i instrukcji obsługi. Rady mile
widziane.
> Z góry dziekuje i pozdrawiam,
> M.
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 08:29:36
Temat: Re: Rafaello - prosba o powtórkeUżytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> 1 litr ?mietany 30%
> 25 dkg bia3ej czekolady
> |mietanfix(lub inny usztywniacz)
> wiórki kokosowe
> Biszkopt przekroia, jedn? cze?a pokruszya . Czekolade rozpu?cia i dodaa 20
> ml ?mietany. Reszte ?mietany ubia ze |mietanfixem, dodaa do niej
> rozpuszczon? czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylaa na drug? cze?a
> biszkoptu, posypaa wiórkami kokosowymi i wstawia do lodówki"
Tak sie zastanawiam, jakiej wielkosci powinna byc tortownica na taka
ilosc skladnikow? Ja zrobilam rafaello w malej tortownicy (ok. 24 cm)
i na mase zuzylam 400 g smietany i 100 g czekolady, i bylo w sam raz!
Spod biszkoptowy byl u mnie nasaczany % ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 03:37:11
Temat: Re: Rafaello - prosba o powtórke
"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:9ufd59$lhp$1@news.lublin.pl...
> Użytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisała:
> > 1 litr ?mietany 30%
> > 25 dkg bia3ej czekolady
> > |mietanfix(lub inny usztywniacz)
> > wiórki kokosowe
> > Biszkopt przekroia, jedn? cze?a pokruszya . Czekolade rozpu?cia i dodaa
20
> > ml ?mietany. Reszte ?mietany ubia ze |mietanfixem, dodaa do niej
> > rozpuszczon? czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylaa na drug? cze?a
> > biszkoptu, posypaa wiórkami kokosowymi i wstawia do lodówki"
>
> Tak sie zastanawiam, jakiej wielkosci powinna byc tortownica na taka
> ilosc skladnikow? Ja zrobilam rafaello w malej tortownicy (ok. 24 cm)
> i na mase zuzylam 400 g smietany i 100 g czekolady, i bylo w sam raz!
> Spod biszkoptowy byl u mnie nasaczany % ;-)
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
Moja tortownica jest tej samej wielkosci. Co prawda
jakos zmiescilo mi sie to wszystko ale ciasto bylo kopczykowate.
Polowa porcji z powodzeniem wystarczy.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |