« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-16 07:00:52
Temat: Rafaello - pyszne z kokosem Witam pięknie wczesnym rankiem:)) Czytam was już od dłuższego
czasu i także chciałam się podzielić moim sprawdzonym przepisem na pyszne
ciasto:
1.Upiec biszkopt z 6 jajek i odkroić z niego około 5 cm.
2. Krem: 1 śmietana kremówka
2 białe czekolady
250 gramów kokosu
2 śnieżki
Śmietanę ubić z dwoma śnieżkami, dodać roztopioną czekoladę - wymieszać.
Odkrojony biszkopt porozrywać palcami i dodać do masy. Na końcu dodać kokos
(troszkę zostawić) - wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Posypać
resztą kokosu.
Smacznego!!!
Myślę,że będzie smakować, a tak swoją drogą, czy ktoś ma przepis na
zapiekane kapelusze z pieczarek z farszem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-16 08:23:33
Temat: pieczarki> a tak swoją drogą, czy ktoś ma przepis na
> zapiekane kapelusze z pieczarek z farszem?
Poszukaj w archiwum faszerowanych pieczarek, jest sporo przepisów.
Pozdrawiam
Flora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 10:02:30
Temat: Re: Rafaello - pyszne z kokosem
> Witam pięknie wczesnym rankiem:)) Czytam was już od
dłuższego
> czasu i także chciałam się podzielić moim sprawdzonym przepisem na
pyszne
> ciasto:
>
> 1.Upiec biszkopt z 6 jajek i odkroić z niego około 5 cm.
> 2. Krem: 1 śmietana kremówka
> 2 białe czekolady
> 250 gramów kokosu
> 2 śnieżki
> Śmietanę ubić z dwoma śnieżkami, dodać roztopioną czekoladę -
wymieszać.
> Odkrojony biszkopt porozrywać palcami i dodać do masy. Na końcu dodać
kokos
> (troszkę zostawić) - wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Posypać
> resztą kokosu.
> Smacznego!!!
>
> Myślę,że będzie smakować, a tak swoją drogą, czy ktoś ma przepis na
> zapiekane kapelusze z pieczarek z farszem?
>
>
>
>Ktoś już dawno podawał ten przepis potwierdzam że te rafaello jest
pyszne
pozdrawiam Aga
>
> ----------------------------------------------------
------------------
> FAKTY, wydarzenia, relacje, opinie... >>> http://link.interia.pl/f16a4
>
>
>
----------------------------------------------------
------------------
FAKTY, wydarzenia, relacje, opinie... >>> http://link.interia.pl/f16a4
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 12:06:04
Temat: Nadziewane pieczarki (P)
Użytkownik "Gosiunia" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:atjtln$aj6$1@news.tpi.pl...
> Myślę,że będzie smakować, a tak swoją drogą, czy ktoś ma przepis na
> zapiekane kapelusze z pieczarek z farszem?
Kiedyś podawałam ten przepis. Ktoś go robił, modyfikował i chwalił ;-) więc
podaję ponownie:
"Nadziewane pieczarki
dość spore pieczarki
1-2 cebule
masło
ser żółty
papryka, sól, pieprz
Pieczarki umyć, obrać, wykroić nóżki. Na maśle podsmażyć drobno posiekaną
cebulkę i nóżki z pieczarek. Doprawić do smaku przyprawami. Farszu nałożyć
do kapeluszy i przykryć plasterkiem sera. wstawić do piekarnika i zapiekać
aż ser się roztopi. Podawać na ciepło
Udało mi się uzyskać przepisik. Mam zamiar zrobić je w domku już wkrótce,
ale najpierw podsyłam przepis Wam. Dodam, że składniki farszu można zmieniać
wedle uznania. Można dodać natkę pietruszki albo surowe jajko (po
podsmażeniu, a przed nałożeniem do kapeluszy). Można też do podsmażanego
farszu dodać kilka plasterków drobno pokrojonego boczku.
Polecam gorąco, bo pieczarki można przygotować dzień-dwa wcześniej i
zapiekać dopiero przed podaniem. A co do pieczarkowych cud, to powiem, że
smażnone pieczarki jak kotleciki są pyszne - Wycinamy nóżki albo i nie,
solimy, pieprzymy (tylko nie wypieprzymy za okno ;>), obtaczamy w mące,
jajku i bułce tartej i smażymy na patelni na oliwie albo maśle. Można
podawać do ziemniaczków na obiad lub z chlebkiem na kolację (są pyszne z
świeżutkim chlebem z masełkiem)."
Smacznego
Pozdrawiam, Vicky S.
(~11.06.2003)
www.republika.pl/vickys81
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 14:49:28
Temat: Re: Nadziewane pieczarki (P)
moja tesciowa te kapelusze nadziane tacza w ciescie nalesnikowym i smazy na
patelni-pychotka
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 14:51:00
Temat: Re: Rafaello - pyszne z kokosem
mam rozumiec ze wystudzona czekolade mieszam z bita smietana?
i nie trzeba dodawac zelatyny do tej masy?
z gory dziekuje za odpowiedz
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 14:53:15
Temat: Re: Rafaello - pyszne z kokosem
aha jeszcze jedno pytanko jak duza ta smietanka-250ml?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 09:57:26
Temat: Re: Rafaello - pyszne z kokosem
> aha jeszcze jedno pytanko jak duza ta smietanka-250ml?
Tak 250 ml, ale możesz dać więcej to będzie bardziej miękkie (ale nie
spłynie) - ja na początku dawałam 0,5 l.
Czrkoladę daj tylko troszkę przestudzoną,bo inaczej od razu stwardnieje. I
bez żelatyny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 10:13:18
Temat: Re: Rafaello - pyszne z kokosem
>
>
> aha jeszcze jedno pytanko jak duza ta smietanka-250ml?
>
>Najlepsza taka w butelce kremówka.
Aga
> ----------------------------------------------------
------------------
> Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f16ab
>
>
>
----------------------------------------------------
------------------
WIADOMOSCI minuta po minucie... >>> http://link.interia.pl/f16a8
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |