« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-09 09:56:48
Temat: Robicie już powidła śliwkowe?Czy jeszcze czekacie?
--
KingAM
"Jestem w podłym nastroju i cały świat poniesie tego konsekwencje"
[Garfield]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-09 12:12:05
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
> Czy jeszcze czekacie?
Aż węgierki będą nabrzmiałe i słodsze.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-09 12:12:39
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:dfrm92$9b5$1@inews.gazeta.pl...
> Czy jeszcze czekacie?
>
>
Ja czekam. Robię zawsze w październiku - wtedy można je robić zupełnie bez
cukru.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-09 12:15:00
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?batory napisał(a):
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
> napisał w wiadomości news:dfrm92$9b5$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Czy jeszcze czekacie?
>>
>>
>
> Ja czekam. Robię zawsze w październiku - wtedy można je robić zupełnie bez
> cukru.
Powidła bez cukru?
;-)
A jakie powidła zawieraja cukier i od kiedy?
Prawdziwe polskie powidła zawsze były bez dodatku cukru.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-09 12:18:55
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dfrug1$cps$3@nemesis.news.tpi.pl...
batory napisał(a):
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
> napisał w wiadomości news:dfrm92$9b5$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Czy jeszcze czekacie?
>>
>>
>
> Ja czekam. Robię zawsze w październiku - wtedy można je robić zupełnie bez
> cukru.
Powidła bez cukru?
;-)
A jakie powidła zawieraja cukier i od kiedy?
Prawdziwe polskie powidła zawsze były bez dodatku cukru.
========
Wszystkie sklepowe mają cukier :(
Najmniej chyba (co dziwne) z wiaderka z liderprajsa.
Pozdrawiam
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-09 12:18:58
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dfrug1$cps$3@nemesis.news.tpi.pl...
batory napisał(a):
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
> napisał w wiadomości news:dfrm92$9b5$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Czy jeszcze czekacie?
>>
>>
>
> Ja czekam. Robię zawsze w październiku - wtedy można je robić zupełnie bez
> cukru.
Powidła bez cukru?
;-)
A jakie powidła zawieraja cukier i od kiedy?
Prawdziwe polskie powidła zawsze były bez dodatku cukru.
pozdr. Jerzy
Moja mama robiła zawsze z takiej proporcji: 50 kg śliwek - 10 kg cukru. Więc ja
myślałam przez większość życia, że muszą być z cukrem.
Pozdr. - A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-09 17:40:14
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dfruai$cps$2@nemesis.news.tpi.pl...
Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
> Czy jeszcze czekacie?
Aż węgierki będą nabrzmiałe i słodsze.
pozdr. Jerzy
Sam jesteś nabrzmiała węgierka
tercjusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-09 18:05:06
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?tercjusz napisał(a):
[...]
> Sam jesteś nabrzmiała węgierka
>
> tercjusz
http://groups.google.com/groups/abuse?hl=pl&group=pl
.rec.kuchnia&url=http:%2F%2Fgroups.google.com%2Fgrou
p%2Fpl.rec.kuchnia%2Fmsg%2F80dab86b67b7fd4e
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-12 10:21:03
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
> Czy jeszcze czekacie?
Juz... czesc z jeszcze lekko kwaskowych + szczypta przypraw i szklanka
cukru na 4-5 kg owocow i ze slodkich i miekkich bez cukru...
Pozdrawiam
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-09-12 14:29:52
Temat: Re: Robicie już powidła śliwkowe?Maciej L. napisał(a):
> Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
>
>> Czy jeszcze czekacie?
>
>
> Juz... czesc z jeszcze lekko kwaskowych + szczypta przypraw i szklanka
> cukru na 4-5 kg owocow i ze slodkich i miekkich bez cukru...
Dżem robisz.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |