« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-10 11:28:53
Temat: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)"Ja uwielbiam surowke z kalarepki. Rzeczona kalarepke obieram,
tre na tarce o grubych oczkach wraz z jednym jablkiem. Dodaje
troszke oliwy, a do smaku czosnek, sol, sok cytrynowy i szczypte
cukru, a wreszcie siekana natke pietruszki. Moim zdaniem
pycha!" Joanna Sereinig
"Mozna rowniez wydrazyc surowa, napelnic nadzieniem z mielonego
miesz podsmazonego z cebulka i pomieszanego z gotowonym ryzem;
wstawic do rondla razem z "wydrazynami", podlac bulionem;
poddusic pod przykryciem. Gdy miekka, zagescic sos wedle
upodobania." MariuszB
"Kalarepkę można również przygotować podobnie jak nadziewana
paprykę. Kalarepkę należy ugotować, następnie wydrazyc i wypelnic
nadzieniem. Do wypelnienia mozna uzyc np. mieso mielone
pomieszane z wydrazonymi kawałkami kalarepki. Po napełnieniu
kalarepek nalezy je zapiec w piekarniku."Marek Tiahnybok
"Frytki z kalarepki z jogurtowym sosem,
Sałatka z kalarepką,
Lasagne z kalarepą,
Zapiekanka z ziemniaków i kalarepki,
Jarzynowa zupa wiosenna z kalarepką" Seva
(http://uczta.vege.pl/),
Kalarepka pasteryzowana
http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=240&p=21
Kalarepka w ziolach
http://www.restaurants.pl/stary/przepisy/kalarepa.ht
m
Kalarepka duszona
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5330.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-10 13:24:39
Temat: Re: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)On Fri, 10 May 2002 11:28:53 GMT, AgataW <a...@g...com.pl>
wrote:
>"Ja uwielbiam surowke z kalarepki. Rzeczona kalarepke obieram,
>tre na tarce o grubych oczkach wraz z jednym jablkiem. Dodaje
>troszke oliwy, a do smaku czosnek, sol, sok cytrynowy i szczypte
>cukru, a wreszcie siekana natke pietruszki. Moim zdaniem
>pycha!" Joanna Sereinig
>
> Kalarepka pasteryzowana
>http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=240&p=21
>Kalarepka w ziolach
>http://www.restaurants.pl/stary/przepisy/kalarepa.h
tm
>Kalarepka duszona
>http://www.kuchnia.3miasto.pl/5330.htm
>
>
>
ja tam lubie tylko i wylacznie w dwoch wersjach - surowa, obrana,
luzem, oraz ugotowana i juz... a u nas oczywiscie kalarepa jak
seler bulwowy - egzotyczne warzywo :(
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-10 13:57:19
Temat: Re: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)Rob rob miksy, rob rob ...
Nota bene, juz sezon tez na: kapuste mloda, ziemniaczki, ogoreczki
malosolne, kalafiorki ....
i co Ty na to Agato? ;-)
AniaK laknaca kolejnych miksow ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-10 13:58:17
Temat: Re: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)A ja ostatnio na kolacyjkę zrobiłam tak... pomidorek, rzodkiewka, ogórek
zielony, cebulka (bączki) i kalarepka, wsystko to w kosteczkę i
"doprawiałam" serkiem homo (Bieluch).... mniam....
Trochę zostało nie wymaziane serkiem więc w chłodne miejsce i na drugie
śniadanie, ale na drugi dzień kalarepka zrobiła się już gorzka :((
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-10 15:22:16
Temat: Re: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>ja tam lubie tylko i wylacznie w dwoch wersjach - surowa, obrana,
>luzem, oraz ugotowana i juz... a u nas oczywiscie kalarepa jak
>seler bulwowy - egzotyczne warzywo :(
Kochanenka, takich pierdul......to nawet nie zamierzalam pisac.
Kazde dziecko wie, ze surowa kalarepka jest najlepsza z
sola.....Tu chodzilo o sztuke gotowania z kalarepka.......(howg)
A jak juz sie doczepiac to nie w dwoch wersjach lubisz tylko w 4 :
1. surowa
2. obrana
3. luzem
4. ugotowana
AgataW (Ooooo jak wsciekla :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-10 15:33:19
Temat: Re: Robie miks o kalarepce bo sezon (P)On Fri, 10 May 2002 15:22:16 GMT, AgataW <a...@g...com.pl>
wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>>ja tam lubie tylko i wylacznie w dwoch wersjach - surowa, obrana,
>>luzem, oraz ugotowana i juz... a u nas oczywiscie kalarepa jak
>>seler bulwowy - egzotyczne warzywo :(
>
>Kochanenka, takich pierdul......to nawet nie zamierzalam pisac.
>Kazde dziecko wie, ze surowa kalarepka jest najlepsza z
>sola.....Tu chodzilo o sztuke gotowania z kalarepka.......(howg)
>
>A jak juz sie doczepiac to nie w dwoch wersjach lubisz tylko w 4 :
>
>1. surowa
>2. obrana
>3. luzem
>4. ugotowana
>
>AgataW (Ooooo jak wsciekla :)
>
No wiesz??? hehehehehehe
Krysia, czyzby kalarepka podchodzila teraz u mnie pod kategorie
ochronna razem z cielatkami, prosiaczkami etc...ciasno cos sie
robi tu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |