| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-04-10 05:40:48
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e1b0i3$3b4$1@nemesis.news.tpi.pl...
[..........]
> Rum jest rewelacyjny w herbacie...
>
To w chlodniejsze dni, a latem polecam z sokiem z czerwonych pomaranczy lub
grapefruitowym.
--
Pozdrawiam
dexth
d...@i...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-04-10 08:33:16
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
macko napisał(a):
> > Przy okazji sie tez zapytam o wasze propozycje co do wiorkow kokosowych...
> Zjadlbym cos ciekawego o smaku kokosa, ale nie mam pomyslu...
>
>
Dodaj do bez, jak je zrobić to pewnie wiesz.
Alleluja
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-04-10 12:14:50
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
> Aicha schrieb:
>> Użytkownik "macko" napisał:
>>
>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>
>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>
> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje się do herbaty
i do koktajlu
> lumumby, ale to dopiero po podkładce z innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak
spirytus z aromatem
> rumowym. Tym chyba też zresztą jest.
Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go zniwelować,
natomiast z herbatą smakuje OK :-)
Biggie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-04-10 12:26:36
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.Biggie schrieb:
>
> Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
> news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
>> Aicha schrieb:
>>> Użytkownik "macko" napisał:
>>>
>>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>>
>>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>>
>> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje
>> się do herbaty i do koktajlu lumumby, ale to dopiero po podkładce z
>> innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak spirytus z aromatem rumowym. Tym
>> chyba też zresztą jest.
>
> Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go
> zniwelować,
> natomiast z herbatą smakuje OK :-)
lumumba: mleko+kakao+cukier+rum. Ale w tej kombinacji wolę jednak lepszy
rum niż ten "krajowy"
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |