Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-04-10 05:40:48

Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: "dexth" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e1b0i3$3b4$1@nemesis.news.tpi.pl...
[..........]
> Rum jest rewelacyjny w herbacie...
>
To w chlodniejsze dni, a latem polecam z sokiem z czerwonych pomaranczy lub
grapefruitowym.

--
Pozdrawiam
dexth
d...@i...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-04-10 08:33:16

Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: "anatol" <j...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


macko napisał(a):
> > Przy okazji sie tez zapytam o wasze propozycje co do wiorkow kokosowych...
> Zjadlbym cos ciekawego o smaku kokosa, ale nie mam pomyslu...
>
>
Dodaj do bez, jak je zrobić to pewnie wiesz.

Alleluja
Janusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-04-10 12:14:50

Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: "Biggie" <b...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
> Aicha schrieb:
>> Użytkownik "macko" napisał:
>>
>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>
>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>
> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje się do herbaty
i do koktajlu
> lumumby, ale to dopiero po podkładce z innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak
spirytus z aromatem
> rumowym. Tym chyba też zresztą jest.

Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go zniwelować,
natomiast z herbatą smakuje OK :-)

Biggie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-04-10 12:26:36

Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Biggie schrieb:
>
> Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
> news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
>> Aicha schrieb:
>>> Użytkownik "macko" napisał:
>>>
>>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>>
>>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>>
>> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje
>> się do herbaty i do koktajlu lumumby, ale to dopiero po podkładce z
>> innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak spirytus z aromatem rumowym. Tym
>> chyba też zresztą jest.
>
> Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go
> zniwelować,
> natomiast z herbatą smakuje OK :-)

lumumba: mleko+kakao+cukier+rum. Ale w tej kombinacji wolę jednak lepszy
rum niż ten "krajowy"

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Magnetyczne pojemniczki na przyprawy
Praca...
ZMIANY
RYKOWISKO
MALKOTENTKOM

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »