Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.task.gda.pl!opal.futuro.pl!not-for-mail
From: Konrad <z...@o...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: Ryby.
Date: Fri, 12 Aug 2005 00:00:03 +0200
Organization: Pro Futuro
Lines: 27
Message-ID: <ddgho2$2i6$3@opal.futuro.pl>
References: <ddg0bg$n3q$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.195.118
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: opal.futuro.pl 1123797570 2630 62.233.195.118 (11 Aug 2005 21:59:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Aug 2005 21:59:30 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6b) Gecko/20031205
Thunderbird/0.4
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <ddg0bg$n3q$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:185836
Ukryj nagłówki
Użytkownik Chyna napisał:
> Po trzech latach bycia laktoowowegetarianką (czyli nie jadłam ryb) zarzuciłam
> wegetarianizm.
> Potrafię bardzo obojętnie przejść koło mięsa czerwonego. Schabowe czy mielone
> nie kręcą mnie w ogóle. Troszkę "gorzej" się ma rzecz z kurczakami. Tu już
> się skuszę czasem. Ale jeśli chodzi o ryby - kompletny fiks. Potrafię zjeść
> talerz ryb. Filety, ryby wędzone, ryby w oliwie, szprotki, śledzie, na
> patelni, w pomidorach... (nie, że razem! ;)) Objadam się wręcz. Stąd dwa
> pytania:
> 1. Czy od rybiego mięsa bardzo można przytyć? (Wiem, wiele zależy od sposobu
> przyrządzenia, inaczej na parze - inaczej w głębokim oleju, ale tak ogólnie
> jak się ma kwestia takiego mięsa a np. mięsa czerwonego);
> 2. Czy, powiedzmy, codzienne jedzenie ryb to nie przesada dla organizmu? Czy
> jakichś związków jest w nich za dużo? Jak często sobie można pozwalać na taką
> dietę?
>
> Dzięki z góry za pomoc,
> Pozdrawiam,
> Chyna.
>
rybami jeszcze nikt się nie utuczył, są tak niskokaloryczne, ze można
umrzeć z godu mając pełen ryb żołądek. śmiało mozesz jeść mięsa ile
wlezie bo mięso to głównie białko, które nie odkłada w postaci tłuszczu.
jesli boisz się przytyć to ogranicz ilość węglowodanów a zwiększ ilość
białka czyli mięsa w diecie.
|