Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-26 05:26:16

Temat: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Syla" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie :-)!
"Podkradlem" :-) adres Żony, ktora regularnie czytuje Wasza Grupe. Bardzo
chcialbym zrobic Jej "niespodziankowa" kolacje [wraca z urlopu we wtorkowy
wieczor :-)]. Jestem zdecydowany na "cos indyjskiego". Posiadlem ryz
Basmati, kurczaka [jakkolwiek to zabrzmi: rozebranego ;-)], czosnek,
kardamon i oczywiscie podstawowe przyprawy dostepne w polskiej kuchni. Jak
w/w skladniki zamienic w ciekawa calosc? Licze na pomoc :-)!!!

Pozdrawiam!!!
Pawel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-26 05:33:37

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ce24ln$8ob$1@bandai.magma-net.pl>,
"Syla" <s...@p...pl> wrote:

> Posiadlem ryz
> Basmati, kurczaka [jakkolwiek to zabrzmi: rozebranego ;-)]

Trudno chyba posiąść ubranego kurczaka. I co żona na takie zabawy?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 06:16:51

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Syla <s...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ce24ln$8ob$...@b...magma-net.pl...

> Witam serdecznie :-)!
> "Podkradlem" :-) adres Żony, ktora regularnie czytuje Wasza Grupe. Bardzo
> chcialbym zrobic Jej "niespodziankowa" kolacje [wraca z urlopu we wtorkowy
> wieczor :-)]. Jestem zdecydowany na "cos indyjskiego". Posiadlem ryz
> Basmati, kurczaka [jakkolwiek to zabrzmi: rozebranego ;-)], czosnek,
> kardamon i oczywiscie podstawowe przyprawy dostepne w polskiej kuchni. Jak
> w/w skladniki zamienic w ciekawa calosc? Licze na pomoc :-)!!!

Witaj...nie po indiansku bo w tej kuchni slabo sie rozeznaje...rzucam luzna
propozycje

gdyby to byla piers kurczaka to namoczylabym ja w mleku z kardamonem i
zostawila na noc...potem obsmazyla na masle ...jest szansa ze kardamon nada
smaku piersi kurzej...nie wiem jaki to karadamon ja miewam do czynienia z
kardamonem zielonym...po wyluskaniu ziaren otrzymuje sie cos bardzo
aromatycznego..oczywiscie do mleka mozesz tez dorzucic plastry czosnku ale w
rozsadnej ilosci...teraz zrumienionego kurczaka przelozyla do naczynia
zaroodpornego i zalala sosem...
a sos...sos do kurczaka zrobilabym tak, ze zeszklila cebule - dodala
szczypte kurkumy, imbiru, curry....szklanke naturalnego jogurtu i lyzeczke
miodu....zapiekalabym tak okolo 20 minut i zaserwowala z ryzem....

agataw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 06:39:06

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Syla" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

= = = (...ciach...) = = =
> Trudno chyba posiąść ubranego kurczaka. I co żona na takie zabawy?
>
> Władysław
===================
Wbrew pozorom jest to bardzo proste: wystarczy omijac sklepy drobiowe. Co
zas do Żony, to jest - zazwyczaj - zachwycona, ze moje niezgrabene prace
kuchenne daja efekt w postaci zawartosci talerza, ktora nie wymaga
interwencji lekarskiej i plukania zoladka.
P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 06:44:18

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Syla" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witaj...
= = = (...ciach...) = = =
a sos...sos do kurczaka zrobilabym tak, ze zeszklila cebule - dodala
> szczypte kurkumy, imbiru, curry....szklanke naturalnego jogurtu i lyzeczke
> miodu....zapiekalabym tak okolo 20 minut i zaserwowala z ryzem....
>
> agataw
==============
Serdecznie dziekuje i... pedze po kurkume i naturalny jogurt. Wiem, ze
"przeginam" ;-), ale moze jeszcze jakis pomysl na przystawke w omawianym
klimacie [dalbym sobie... paznokiec uciac, ze pisalem o kuchni indyjskiej
;-)].
Pozdrawiam serdecznie!!!
P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 06:46:21

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ce28u8$8sk$1@bandai.magma-net.pl>,
"Syla" <s...@p...pl> wrote:

> = = = (...ciach...) = = =
> > Trudno chyba posiąść ubranego kurczaka. I co żona na takie zabawy?
> >
> > Władysław
> ===================
> Wbrew pozorom jest to bardzo proste: wystarczy omijac sklepy drobiowe.

To sklepy drobiowe są tymi jaskiniami rozpusty?

> Co
> zas do Żony, to jest - zazwyczaj - zachwycona,

Już to widzę, żona wraca z urlopu, a tu mąż maca cycki kurczacze. Cóż,
mogło być gorzej.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 06:48:24

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ce2980$b5n$1@bandai.magma-net.pl>,
"Syla" <s...@p...pl> wrote:


> Serdecznie dziekuje i... pedze po kurkume i naturalny jogurt. Wiem, ze
> "przeginam" ;-), ale moze jeszcze jakis pomysl na przystawke w omawianym
> klimacie [dalbym sobie... paznokiec uciac, ze pisalem o kuchni indyjskiej


Jak chcesz coś w klimacie Indii, to urządź tę kolację w szklarni.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 07:56:26

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 26 Jul 2004 08:48:24 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>In article <ce2980$b5n$1@bandai.magma-net.pl>,
> "Syla" <s...@p...pl> wrote:
>
>
>> Serdecznie dziekuje i... pedze po kurkume i naturalny jogurt. Wiem, ze
>> "przeginam" ;-), ale moze jeszcze jakis pomysl na przystawke w omawianym
>> klimacie [dalbym sobie... paznokiec uciac, ze pisalem o kuchni indyjskiej
>
>
>Jak chcesz co? w klimacie Indii, to urz?d? t? kolacj? w szklarni.
>
>W?adys?aw


przebijam sloniem spacerujacym w te i nazad, krowa, co robi co
chce oraz garscia bardzo biednych i brudnych dzieci

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 10:32:24

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Asienka P" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-082823.08462126072004@newsfeed.onet.pl..
.
> Już to widzę, żona wraca z urlopu, a tu mąż maca cycki kurczacze. Cóż,
> mogło być gorzej.
>
Czy tylko ja uważam, że to jest żenujące czy mam jakieś skrzywione poczucie
humoru?? :-(



Asieńka P.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 10:53:23

Temat: Re: Ryz Basmati, kardamon, czosnek, kurczak
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Syla <s...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ce2980$b5n$...@b...magma-net.pl...
> Serdecznie dziekuje i... pedze po kurkume i naturalny jogurt. Wiem, ze
> "przeginam" ;-), ale moze jeszcze jakis pomysl na przystawke w omawianym
> klimacie [dalbym sobie... paznokiec uciac, ze pisalem o kuchni indyjskiej
> ;-)].
> Pozdrawiam serdecznie!!!

...o rany znowu po indiansku?....dobra czekaj poszukam :)

agataw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kto robił lub jadł agrest marynowany??
Przepis na przetwory z kukurydzy????
Ciekawy sernik - macie fajny przepis ?
paszteciki
Lodziarnie w W-wie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »