| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-01 17:11:38
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniem
[uwaga : cross-post pht et prc, FUD ustawiony na prc]
Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 18:10:53, dans <df796a$7an$1@news.onet.pl> vous écriviez
:
> Piotr G. Kosiński napsal(a):
>> "Syr nakrájame na rezne, ktoré obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s
>> mliekom a nakoniec preosiatou strúhankou."
> Aha, ser smazony! A wiec kroisz na plasterki. Z mojego doswiadczenia
> proponuje ser edamski, plasterki o grubosci ok. 8 mm. A poza tym po
> otoczeniu w bulce tartej ten plasterek otoczysz jeszcze raz w jajku i
> bulce. Jak bedziesz smazyl, to raczej szybko, bo by ci ser z tego
> "opakowania" wyciekl do patelni. Do sera smazonego polecam sos tatarski.
A sos tatarski jak robisz ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-01 17:49:12
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniemEwa (siostra Ani) N. napsal(a):
> A sos tatarski jak robisz ?
Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
Ludek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-01 18:11:11
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniem
Le jeudi 1 septembre 2005 ? 19:49:12, dans <df7euk$k3r$1@news.onet.pl> vous écriviez
:
>> A sos tatarski jak robisz ?
> Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
> przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
Aha, dzieki. Czyli ma byc "ostry".
U nas, sa jeszcze w nim kapary.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-01 18:17:15
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniemOn Thu, 1 Sep 2005 20:11:11 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 19:49:12, dans <df7euk$k3r$1@news.onet.pl> vous écriviez
:
>
>>> A sos tatarski jak robisz ?
>
>> Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
>> przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
>
>Aha, dzieki. Czyli ma byc "ostry".
>
>U nas, sa jeszcze w nim kapary.
>
>
>Ewcia
A posiekane utwardzone jajo tez?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-01 18:29:59
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniemUżytkownik Krysia Thompson napisał:
> On Thu, 1 Sep 2005 20:11:11 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
> <n...@y...com> wrote:
>
>
>>Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 19:49:12, dans <df7euk$k3r$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
>>
>>
>>>>A sos tatarski jak robisz ?
>>
>>>Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
>>>przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
>>
>>Aha, dzieki. Czyli ma byc "ostry".
>>
>>U nas, sa jeszcze w nim kapary.
>>
>>
>>Ewcia
>
>
>
> A posiekane utwardzone jajo tez?
>
bez jaja a dodatkowo grzybki marynowane
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-01 18:40:03
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniemLudek Vasta <q...@X...onet.pl> writes:
> Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
> przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
Grzybki marynowane. Bez grzybków się nie liczy. 8-)
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-01 18:44:20
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniem
Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 20:17:15, dans
<o...@4...com> vous écriviez :
>>> Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
>>> przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
>>
>>Aha, dzieki. Czyli ma byc "ostry".
>>
>>U nas, sa jeszcze w nim kapary.
> A posiekane utwardzone jajo tez?
W sklepie, nie.
W Laroussie, tak :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-01 19:33:20
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniemOn Thu, 1 Sep 2005 20:44:20 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 20:17:15, dans
<o...@4...com> vous écriviez :
>
>>>> Mozna kupic w sklepie, ale tak naprawde to jest majonez z jakimis
>>>> przyprawami (m.in. musztarda) i np. drobno pokrojonym korniszonem.
>>>
>>>Aha, dzieki. Czyli ma byc "ostry".
>>>
>>>U nas, sa jeszcze w nim kapary.
>
>> A posiekane utwardzone jajo tez?
>
>W sklepie, nie.
>W Laroussie, tak :)
>
>
>Ewcia
Hehehe, moja Maman byla jak Larousse zatem, a ja pamietaam bez
zagladania do L. :) o grzybkach ino zapomnialam bylam!
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |