« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-07-31 07:08:59
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
ac3 napisał(a):
> ok dzieki aga bede testowal i napisze jak wyszlo ale to juz na weekend w
> tygodniu nie za bardzo mam czas
> pozdrawiam i zycze milego dnia
> a
c3
Ja tez zycze powodzenia.
aga-ch.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-01 13:23:30
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
"ac3" <a...@w...pl> wrote in message
news:eaid99$7j3$1@inews.gazeta.pl...
Najprostszy sos - beszamel i do niego dodaje się musztardę do smaku
(podobnie chrzan - aby uzyskać sos chrzanowy). W zasadzie dowolna musztarda,
z tych gładkich, nie każdy lubi rozgryzać ziarna gorczycy...
Beszamel to zwykła biała zasmażka na dowolnym tłuszczu, najlepsza na maśle,
rozprowadzona śmietaną lub rosołem i doprawiona do smaku...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-01 16:00:43
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
Panslavista napisał(a):
> "ac3" <a...@w...pl> wrote in message
> news:eaid99$7j3$1@inews.gazeta.pl...
>
> Najprostszy sos - beszamel i do niego dodaje się musztardę do smaku
> (podobnie chrzan - aby uzyskać sos chrzanowy). W zasadzie dowolna musztarda,
> z tych gładkich, nie każdy lubi rozgryzać ziarna gorczycy...
>
> Beszamel to zwykła biała zasmażka na dowolnym tłuszczu, najlepsza na maśle,
> rozprowadzona śmietaną lub rosołem i doprawiona do smaku...
O.K. dobry podklad na kazdy sos.
Najczesciej stosuje beszamel jako podklad do rozniastych smakow.
Widzialam jak zawodowy kucharz robil taki beszamel, ze wychodzila gesta
kulka.
Taka kulke mozna przechowywac do nastepnych sosow.
Pozdrawiam - aga/ch. ( fajnie, ze juz odblokawny)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-08-01 17:52:09
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWYno ladnie czyli weekend mam zajety w kuchni a tylko ...sos musztardowy
pochwale sie po niedzieli :)
dzieki
AC3
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-08-01 19:16:55
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
ac3 napisał(a):
> no ladnie czyli weekend mam zajety w kuchni a tylko ...sos musztardowy
> pochwale sie po niedzieli :)
> dzieki
>
AC3
Gdyby Ci nie wyszedl sos musztardowy na cieplo, to rozmieszaj smietane
z chrzanem lub musztarda. dodaj troche cukru i wkrop soku z cytryny
(odrobinke) i polej jajka.
W ten sposob uzyskasz sos na zimno do jajek na twardo, ktore mozesz
podac do
ziemniakow. Ziemniaki nadaja sie pod kazda postacia. Do tego
dasz pomidora.
Pozdrawiam - aga/ch.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-08-01 19:26:43
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWYaga wiec zajmie mi to 2 weekendy :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-08-01 20:20:59
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
ac3 napisał(a):
> aga wiec zajmie mi to 2 weekendy :)
Uwazaj. aby Ci jajek nie zabraklo.
A to nie zajmuje, az tak duzo czasu.
Miej tylko zapas musztardy, chrzanu, cebuli, szczypiorku, koperku.
Bo kazdy z tych dodatkow moze dac inny rodzaj sosu.
Wierze, ze dasz sobie rade. A nawet mozesz odniesc sukces towarzyski.
Zrobic jaja w rozniastych sosach i podac z salatami i pieczonymi
ziemniakami
lub ryzem. Do tego biale winko lub piwko.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-08-01 20:45:04
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWYbiale winko to podstawa
jestem zacietym smakosze win ale tu gdzie mieszkam to sa tak dziwne te wina
RPA,Chile,south africa brr
wszystkie wymienione min 12% to juz nie wino
a sa takie po 15%
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-08-02 01:54:08
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
"ac3" <a...@w...pl> wrote in message
news:eao49p$rts$1@inews.gazeta.pl...
> no ladnie czyli weekend mam zajety w kuchni a tylko ...sos musztardowy
> pochwale sie po niedzieli :)
> dzieki
> AC3
Ależ to robi się na 6 osób w dziesięć minut...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-08-02 01:58:02
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
"aga-ch" <j...@c...pl> wrote in message
news:1154459815.420929.93240@b28g2000cwb.googlegroup
s.com...
ac3 napisał(a):
> no ladnie czyli weekend mam zajety w kuchni a tylko ...sos musztardowy
> pochwale sie po niedzieli :)
> dzieki
>
AC3
Gdyby Ci nie wyszedl sos musztardowy na cieplo, to rozmieszaj smietane
z chrzanem lub musztarda. dodaj troche cukru i wkrop soku z cytryny
(odrobinke) i polej jajka.
W ten sposob uzyskasz sos na zimno do jajek na twardo, ktore mozesz
podac do
ziemniakow. Ziemniaki nadaja sie pod kazda postacia. Do tego
dasz pomidora.
Pozdrawiam - aga/ch.
Najlepszy zimny sos to świeży tarty chrzan (prosto z działki) i posiekana
rzodkiewka - wymieszać z gęsta śmietaną (co najmniej 30%) i posolic do smaku
(można i bez soli!!!) - ostry sos wiosenny, ale jak sieje się rzodkiewkę co
dwa tygodnie (niestety - u mnie wszystko uschło, jedynie aronia dojrzewa i
winogronom jakoś susza i upał nie szkodzi)...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |