« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-05 10:20:47
Temat: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...Ktoś mi mówił, ze to pyszne... Robił ktoś coś takiego? To właściwie mają być
polędwiczki takie wypchane w smrodku serem... Hmm... Jak to doprawić? Wziąć
bardziej czy mniej śmierdzący ser? Może ktoś ma jakąś wizję? Podobno to się
piecze w piekarniku...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-05 11:01:38
Temat: Re: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a8jttu$6n3$...@n...onet.pl...
> Ktoś mi mówił, ze to pyszne... Robił ktoś coś takiego? To właściwie mają
być
> polędwiczki takie wypchane w smrodku serem... Hmm... Jak to doprawić?
Wziąć
> bardziej czy mniej śmierdzący ser? Może ktoś ma jakąś wizję? Podobno to
się
> piecze w piekarniku...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Znam ten przepis, to rzeczywiscie pysznosci ale najlepsze z grilla (otwarcie
sezonu tuz tuz !!;o)). W piekarniku tez moze byc, tylko nie ma tego cudnego
aromatu dymku!
Poledwiczki z rokpolem (jedna na twarz):
Zazwyczaj preferuje francuskie i wloskie gatunki serow z niebieska plesnia
takie jak roquefort czy gorgonzola, ale tu akurat lepiej sprawdza sie rokpol
nasz swojski, bo nie rozplywa sie tak jak tamte pod wplywem goraca i zostaje
w miesie. Starty rokpol w ilosci ok. dwie lyzki na poledwiczke mieszamy z
tymiankim. Poledwiczki nacieramy roztartym czosnkiem, grubo zmielonym
zielonym pieprzem i sola, smarujemy oliwa. Palcem wskazujacym od grubszej
strony robimy dziure-kieszen, do ktorej napychamy ser z tymiankiem. Wlot
otworu obwiazujemy mocno gruba nicia. I na grill albo do piekarnika. Mozna w
rekaw foliowy, wtedy chlapnac troche piwa do rekawa. W trakcie grillowania
polewac piwem kilka razy. Nie wolno piec na dlugo, niestety nie umiem
okreslic czasu precyzyjnie ale mysle ze pol godziny w 220st.C wystarczy, oby
to nie bylo za duzo!
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 11:05:24
Temat: Re: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...
Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a8jvtv$a13$1@news.tpi.pl...
> >
> Znam ten przepis, to rzeczywiscie pysznosci ale najlepsze z grilla
(otwarcie
> sezonu tuz tuz !!;o)). W piekarniku tez moze byc, tylko nie ma tego
cudnego
> aromatu dymku!
Przeczytałam z zachwytem...
Jeszcze nie wiem jak doprawię, ale...
> Wlot
> otworu obwiazujemy mocno gruba nicia.
Ale dzięki za tę w istocie prostą radę, bo się zastanawiałam jak tu zrobić,
żeby nie wypłynęło... Brakowało mi wiązania... Bo zastanawiałam się jak to
zeszyć... ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 11:14:58
Temat: Re: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...Użytkownik "Joanna Duszczyńska"
> Ale dzięki za tę w istocie prostą radę, bo się zastanawiałam jak tu
zrobić,
> żeby nie wypłynęło... Brakowało mi wiązania... Bo zastanawiałam się jak to
> zeszyć... ;-)))
Ja tylko spinam wykałaczkami i jest super:-)
--
Pozdrawiam
Asia Słocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 11:22:16
Temat: Re: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...
Użytkownik "Asia Slocka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a8k0u4$edp$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska"
> > Ale dzięki za tę w istocie prostą radę, bo się zastanawiałam jak tu
> zrobić,
> > żeby nie wypłynęło... Brakowało mi wiązania... Bo zastanawiałam się jak
to
> > zeszyć... ;-)))
>
> Ja tylko spinam wykałaczkami i jest super:-)
Hmm... ale to chyba przy zawijaniu? Jak ja zawijam to nie spinam tylko jakoś
tak obsmaża, ze się skleja, a tu chodzi o pieczenie... Ale przetestuję...
wszak będę piekła 4 polędwiczki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 11:36:06
Temat: Re: Schab nadziewany serem w SMRODKU ????"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ktoś mi mówił, ze to pyszne... Robił ktoś coś takiego? To właściwie
mają być
> polędwiczki takie wypchane w smrodku serem...
^^^^^^^^^^^^^^^^
To Ci wyszło przypadkiem czy specjalnie ???
Bardzo śmiesznie, ;)))))
akurat się zgadzałoby
(oczywiście zgadzam się, że takie polędwiczki muszą być super !!!)
pozdrawiam :))
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 11:38:21
Temat: Re: Schab nadziewany serem z niebieskim przerostem pleśniowym...Użytkownik "Joanna Duszczyńska"
> Hmm... ale to chyba przy zawijaniu? Jak ja zawijam to nie spinam tylko
jakoś
> tak obsmaża, ze się skleja, a tu chodzi o pieczenie... Ale przetestuję...
> wszak będę piekła 4 polędwiczki...
Przy zawijaniu i przy wypełnianiu kieszeni
i przy smażeniu i do piekarnika:-)
Nabrałam już takiej wprawy że spinam wykałaczką kilkakrotnie na okrętkę:-)
--
Pozdrawiam
Asia Słocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 13:12:02
Temat: Re: Schab nadziewany serem w SMRODKU ????
Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a8k27t$gu9$1@news.onet.pl...
> "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał(a):
> > Ktoś mi mówił, ze to pyszne... Robił ktoś coś takiego? To właściwie
> mają być
> > polędwiczki takie wypchane w smrodku serem...
> ^^^^^^^^^^^^^^^^
> To Ci wyszło przypadkiem czy specjalnie ???
> Bardzo śmiesznie, ;)))))
> akurat się zgadzałoby
> (oczywiście zgadzam się, że takie polędwiczki muszą być super !!!)
>
> pozdrawiam :))
To chyba podświadomość... Znaczy Freud...
Zastanawiałam się czy można to wypchać wyjątkowo śmierdzącym serem 'dor
blue' czy jakoś tak mu jest...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 18:24:42
Temat: Re: Schab nadziewany serem w SMRODKU ????
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a8k7v1$s9g$...@n...onet.pl...
> Zastanawiałam się czy można to wypchać wyjątkowo śmierdzącym serem 'dor
> blue' czy jakoś tak mu jest...
> --
> Joanna
Lepiej nie, on rozpuszcza sie na rzadki plyn i na pewno wyplynie. Aha, przy
dziurawieniu palcem trzeba uwazac, zeby sie nie omsknelo i nie przeszlo na
wylot. Pare razy mi sie to zdarzylo, poledwiczki sa bardzo delikatne i
cienkawe miejscami, ale wprawny damski paluszek........
Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 18:44:36
Temat: Re: Schab nadziewany serem w SMRODKU ????
Przeczytalam jeszcze raz swoj przepis i oczywiscie walnelam glupstwo jak
golab o parapet.... Chyba kazdy przy zdrowych zmyslach najpierw bedzie
dziurawil i nadziewal serem a potem smarowal poledwiczki i obsypywal
przyprawami.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |