Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Schab ok 0,5 kg i co dalej .....

Grupy

Szukaj w grupach

 

Schab ok 0,5 kg i co dalej .....

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 10


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-22 06:46:00

Temat: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "Prekto" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Mam schab ok 0,5 kg
Wczoraj wieczorem zrobiłem coś takiego ;)
kilka łyżek oleju wymieszałem z przyprawami do mięs (jakiś mix knorra do
mięs) trochę soli i pieprzu oraz dwa zmiażdżone ząbki czosnku a następnie w
masowałem w sachabik ;) i zostawiłem w lodówce na całą noc
No właśnie i nie wiem co dalej...
nie chcę smażyć tylko do piekarnika i niech się dusi ale z czym??

poproszę o kilka wskazówek ;))

Pozdrawiam,
Dominik



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-22 07:19:27

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Prekto napisał(a):

> Wczoraj wieczorem zrobiłem coś takiego ;)
> kilka łyżek oleju wymieszałem z przyprawami do mięs (jakiś mix knorra do
> mięs) trochę soli i pieprzu oraz dwa zmiażdżone ząbki czosnku a następnie w
> masowałem w sachabik ;) i zostawiłem w lodówce na całą noc
> No właśnie i nie wiem co dalej...
> nie chcę smażyć tylko do piekarnika i niech się dusi ale z czym??

W mleku, może w piwie :))

Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
www.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-22 07:52:39

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <dbq4p6$fcj$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Prekto" <p...@p...onet.pl> wrote:

> Witam,
>
> Mam schab ok 0,5 kg
> Wczoraj wieczorem zrobiłem coś takiego ;)
> kilka łyżek oleju wymieszałem z przyprawami do mięs (jakiś mix knorra do
> mięs) trochę soli i pieprzu oraz dwa zmiażdżone ząbki czosnku a następnie w
> masowałem w sachabik ;) i zostawiłem w lodówce na całą noc

A wywietrzyłeś lodówkę? ;-)

> No właśnie i nie wiem co dalej...
> nie chcę smażyć tylko do piekarnika i niech się dusi ale z czym??

Ze śmietan-fixem?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-07-22 09:06:59

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "jacenty" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

wrote Prekto
> > nie chcę smażyć tylko do piekarnika i niech się dusi ale z czym??
>
> W mleku, może w piwie :))
>
> Pozdrawiam.
> --
W mleku to się moczy baraninę (a precyzyjniej to w maślance) a piwo zostaw
do golonki. Schab można potraktować wytrawny czerwonym winem. Im cięższe
(np. porto) tym lepszy efekt. Do tego jeszcze rodzynki i szłwia.
Pzdr Jacenty



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-07-22 10:12:24

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "Prekto" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ale dokładnie jak??
czy wlać do tego naczynia w którym leży schab mleko, śmietane lub wino i do
piekarnika? jak dużo tego wlać?
czy może jeszcze dodać coś tam? np. paprykę, marchewkę, pieczarki ...

pozdrawiam,
Dominik


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-07-22 10:25:49

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "jacenty" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Prekto" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dbqgs7$cjs$1@atlantis.news.tpi.pl...
> ale dokładnie jak??
> czy wlać do tego naczynia w którym leży schab mleko, śmietane lub wino i
do
> piekarnika? jak dużo tego wlać?
> czy może jeszcze dodać coś tam? np. paprykę, marchewkę, pieczarki ...
>
> pozdrawiam,
> Dominik
>
> To w czym leżało podaruj Neptunowi, niech plynie rurami do oceanu.A Mięcho
przypal w brytfance na margarynie( koniecznie bo inaczej nie będzie
koloru)podlej to wodą i dodaj przyprawy,rodzynki, cebulę , czosnek, tymianek
albo szałwię i niech się podusi. Jak będzie średnio miękkie podlej winem i
zredukuj (odparuj) więcej niż połowę. A dalej to już chyba wiesz co
robić;))?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-07-22 13:20:32

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Prekto napisał(a):

> ale dokładnie jak??
> czy wlać do tego naczynia w którym leży schab mleko, œmietane lub wino i do
> piekarnika? jak dużo tego wlać?
> czy może jeszcze dodać coœ tam? np. paprykę, marchewkę, pieczarki ...

No dobra... nie było czasu napisać :/ W sporym rondlu obsmażyć schab na
rumiano, potem dodać warzywa, marchew, pietrucha, seler i zalać całość
mlekiem, osolić. Dusić aż mleko odparuje na tyle, że zrobi sie z tego sos... lub
analogicznie z piwem (nie tylko golonka w piwie jest dobra, polecam
spróbować schab czy wołowinę) oczywiście powstały sos należy doprawić do
smaku.

Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
www.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-07-22 13:31:05

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wyrzuc. Bedzie przesolone najpewniej. Bo te rozne miksy z reguly maja juz
dosc duzo soli, a ty jeszcze dosoliles.

Oczywiscie z wyrzuceniem to zart, ale mozesz sporo zrobic: chinszczyzne,
smazone w panierce (tradycyjnie), z szynka i serem w srodku....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-07-24 11:59:55

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: "Prekto" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

zrobiłem i jakiś taki twardy ten schab wyszedł ???
jakiś czas temu też podobnie robiłem schab i też wyszedł twardy.
robiłem tak jak pisałeś
może jakaś rada na schab??

Pozdrawiam,
Dominik




Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrn.pl.de1sl0.koo.jak_jakas@slawi.grota.mine.n
u...
> Świadomie, albo i nie Prekto napisał(a):
>
>> ale dokładnie jak??
>> czy wlać do tego naczynia w którym leży schab mleko, śmietane lub wino i
>> do
>> piekarnika? jak dużo tego wlać?
>> czy może jeszcze dodać coś tam? np. paprykę, marchewkę, pieczarki ...
>
> No dobra... nie było czasu napisać :/ W sporym rondlu obsmażyć schab na
> rumiano, potem dodać warzywa, marchew, pietrucha, seler i zalać całość
> mlekiem, osolić. Dusić aż mleko odparuje na tyle, że zrobi sie z tego
> sos... lub
> analogicznie z piwem (nie tylko golonka w piwie jest dobra, polecam
> spróbować schab czy wołowinę) oczywiście powstały sos należy doprawić do
> smaku.
>
> Pozdrawiam.
> --
> Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
> www.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
> Wasz Windows tego nie potrafi...:P
> ********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-07-24 14:39:44

Temat: Re: Schab ok 0,5 kg i co dalej .....
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Prekto napisał(a):

> zrobiłem i jakiś taki twardy ten schab wyszedł ???
> jakiś czas temu też podobnie robiłem schab i też wyszedł twardy.
> robiłem tak jak pisałeś
> może jakaś rada na schab??

Schab często bywa taki wiórowaty, ale jeśli jest twardy to obawiam sie,
że od jakiejś starej świni pochodził :)) Rada: nie kupować schabu, który
jest jakiś taki większy od wszystkich innych :)) znaczy sie grubszy.

Pozdrawiam.

PS. Można prosic o wycinanie zbędnych cytatów i odpowiadanie *pod*
tekstem?
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
www.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Plesniak-plizzzzzzz.
Gorzkie ogórki
pizza hut
witam
Jak zamrozić bazylię?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »