| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-26 22:37:46
Temat: Ser w farszu do canelloniHej!
Już kiedyś się przedstawiałam i witałam, ale jakiś czas mnie nie było na
grupie. Teraz jednak mama pytanie kulinarne i zwracam się do Was o pomoc.
Chodzi mi o to jak zrobić farsz do canelloni z serem. Wiem wszystko tzn, że
zmielić mięso, dodać sos pomidorowy, ewentualnie inne składniki , przyprawy
itp. Nie wiem tylko co z tym serem, bo kiedyś jadłam canelloni i w farszu
widać było wyraźnie drobinki sera-chciałabym uzyskać podobny efekt. Nie wiem
jakiego sera dodać -mozzarella, feta, parmezan czy jeszcze jakiś inny? Choć
tak myślę, że mozzarella pewnie by się roztopiła, a tamten ser wyraźnie
"chrzęścił" w zębach. No i kiedy go dodać-na początku przygotowywania
farszu, tzn. zaraz po podsmażeniu mięsa czy na końcu, przed samym
nadziewaniem rurek? No i jak go zmielić? W maszynce do mielenia mięsa?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Pola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-27 09:03:28
Temat: Re: Ser w farszu do canelloniUżytkownik Pola napisał:
No i jak go zmielić? W maszynce do mielenia mięsa?
>
> Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
> Pozdrawiam, Pola
>
>
Ja przygotowywuje standardowy farsz jaki lubie, mieso, pomidory, papryka
i pieczarki a i cebula i czonek. Podsmazam zeby wyszedl pyszny i w ogole
;-).
Potem dodaje startego parmezanu lyzke, dwie stolowe. I pokrojony w
kostke dosc drobna ale bez przesady ser morski albo inny twardy, lekko
pikantny. Mieszam to wszystko i nadziewam tym rurki.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |