Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ser w farszu do canelloni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ser w farszu do canelloni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-26 22:37:46

Temat: Ser w farszu do canelloni
Od: "Pola" <6...@n...pro.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!
Już kiedyś się przedstawiałam i witałam, ale jakiś czas mnie nie było na
grupie. Teraz jednak mama pytanie kulinarne i zwracam się do Was o pomoc.

Chodzi mi o to jak zrobić farsz do canelloni z serem. Wiem wszystko tzn, że
zmielić mięso, dodać sos pomidorowy, ewentualnie inne składniki , przyprawy
itp. Nie wiem tylko co z tym serem, bo kiedyś jadłam canelloni i w farszu
widać było wyraźnie drobinki sera-chciałabym uzyskać podobny efekt. Nie wiem
jakiego sera dodać -mozzarella, feta, parmezan czy jeszcze jakiś inny? Choć
tak myślę, że mozzarella pewnie by się roztopiła, a tamten ser wyraźnie
"chrzęścił" w zębach. No i kiedy go dodać-na początku przygotowywania
farszu, tzn. zaraz po podsmażeniu mięsa czy na końcu, przed samym
nadziewaniem rurek? No i jak go zmielić? W maszynce do mielenia mięsa?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Pola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-27 09:03:28

Temat: Re: Ser w farszu do canelloni
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Pola napisał:
No i jak go zmielić? W maszynce do mielenia mięsa?
>
> Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
> Pozdrawiam, Pola
>
>
Ja przygotowywuje standardowy farsz jaki lubie, mieso, pomidory, papryka
i pieczarki a i cebula i czonek. Podsmazam zeby wyszedl pyszny i w ogole
;-).
Potem dodaje startego parmezanu lyzke, dwie stolowe. I pokrojony w
kostke dosc drobna ale bez przesady ser morski albo inny twardy, lekko
pikantny. Mieszam to wszystko i nadziewam tym rurki.


--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kuchnia chinska
krówki-ciągutki-czekol ada
FAQ
ziarna kakao
Lemieszka - Ktokolwiek wie..

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »