Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik z Marsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik z Marsa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 216


« poprzedni wątek następny wątek »

211. Data: 2010-12-23 18:25:47

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:17 +0100, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2010-12-23 17:59, Ikselka pisze:
>>
>>> Sernik to sernik. Chyba, że jest puieczony na kruchym spodzie.
>>
>> To wtedy przestaje być sernikiem?
>>
>> Ewa
>
> Staje się ciastem :-D

Łaaał!!! :-D

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


212. Data: 2010-12-23 18:26:37

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>
>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>
>>> Mazurek.
>>
>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>
>
>
> To mazurek.

A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


213. Data: 2010-12-23 18:29:59

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: Qrczak <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2010-12-23 19:26, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>
>>>> Mazurek.
>>>
>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>
>>
>>
>> To mazurek.
>
> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)

Z takimi wpisami to spadaj na pss!

Qra
--
niedojszła

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


214. Data: 2010-12-23 18:36:06

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-23 19:29, Qrczak pisze:
> Dnia 2010-12-23 19:26, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>>
>>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>>
>>>>> Mazurek.
>>>>
>>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>>
>>>
>>>
>>> To mazurek.
>>
>> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
>
> Z takimi wpisami to spadaj na pss!

Jest jeszcze szansa, że ciapanina z bakaliami nie dojdzie, bo trzeciego
plonka dzisiaj mogę nie znieść spokojnie..

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


215. Data: 2010-12-23 22:46:50

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 23 Dec 2010 19:26:37 +0100, medea napisał(a):

> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>
>>>> Mazurek.
>>>
>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>
>>
>>
>> To mazurek.
>
> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
>

Moje trzy też.
Uff.
Ryba w galarecie się gotuje.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


216. Data: 2010-12-27 20:16:32

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-21 21:46, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 21 Dec 2010 21:21:21 +0100, Paulinka napisał(a):
[...]
>>
>> To czym wg Ciebie jest ciasto?
>
> Już napisałam. Pieczonym mącznym produktem cukierniczym, podanym w całej
> masie, ew. czymś przełożonym.
> Jak pokruszysz ciasto na okruchy i wymieszasz z sosami, masami itp, to już
> masz leguminę.

Dajmy na to zbyt prostą odpowiedź- różne z mąki upieczone/ugotowane
przysmaki.
;-)
--
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 21 . [ 22 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Borowiki i maślaki suszone: gramy na szklanki - ile?
Zaczytane z newsletter'a
Szczyt perwersji !
mąka pytlowa
kapusta z grochem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »