| « poprzedni wątek | następny wątek » |
211. Data: 2010-12-23 18:25:47
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:17 +0100, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2010-12-23 17:59, Ikselka pisze:
>>
>>> Sernik to sernik. Chyba, że jest puieczony na kruchym spodzie.
>>
>> To wtedy przestaje być sernikiem?
>>
>> Ewa
>
> Staje się ciastem :-D
Łaaał!!! :-D
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
212. Data: 2010-12-23 18:26:37
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>
>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>
>>> Mazurek.
>>
>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>
>
>
> To mazurek.
A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
213. Data: 2010-12-23 18:29:59
Temat: Re: Sernik z MarsaDnia 2010-12-23 19:26, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>
>>>> Mazurek.
>>>
>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>
>>
>>
>> To mazurek.
>
> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
Z takimi wpisami to spadaj na pss!
Qra
--
niedojszła
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
214. Data: 2010-12-23 18:36:06
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-23 19:29, Qrczak pisze:
> Dnia 2010-12-23 19:26, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>>
>>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>>
>>>>> Mazurek.
>>>>
>>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>>
>>>
>>>
>>> To mazurek.
>>
>> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
>
> Z takimi wpisami to spadaj na pss!
Jest jeszcze szansa, że ciapanina z bakaliami nie dojdzie, bo trzeciego
plonka dzisiaj mogę nie znieść spokojnie..
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
215. Data: 2010-12-23 22:46:50
Temat: Re: Sernik z MarsaDnia Thu, 23 Dec 2010 19:26:37 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2010-12-23 18:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 23 Dec 2010 18:12:57 +0100, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Dnia 2010-12-23 17:45, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Wed, 22 Dec 2010 08:56:30 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> (...)to mam teraz dylemat, jak
>>>>> potraktować tartę na kruchym spodzie ale z kremem niepodpiekanym...
>>>>
>>>> Mazurek.
>>>
>>> No np. taki mazurek. Czy to ciasto czy legumina?
>>>
>>
>>
>> To mazurek.
>
> A moja rolowana ciapanina z makiem właśnie doszła. :)
>
Moje trzy też.
Uff.
Ryba w galarecie się gotuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
216. Data: 2010-12-27 20:16:32
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-21 21:46, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 21 Dec 2010 21:21:21 +0100, Paulinka napisał(a):
[...]
>>
>> To czym wg Ciebie jest ciasto?
>
> Już napisałam. Pieczonym mącznym produktem cukierniczym, podanym w całej
> masie, ew. czymś przełożonym.
> Jak pokruszysz ciasto na okruchy i wymieszasz z sosami, masami itp, to już
> masz leguminę.
Dajmy na to zbyt prostą odpowiedź- różne z mąki upieczone/ugotowane
przysmaki.
;-)
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |