« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-08 07:46:42
Temat: Smalec - ekspresowa pomoc potrzebna.Nie chodzi o to jak go zrobic, tylko co zrobic zeby on jak najdluzej
wytrzymal w temperturze tzw pokojowej - w sobote mam wesele. Smalec
zostal juz wczoraj zrobiony ale widac ze za bardzo to on konsystencji
nie chce trzymac. Potrzebna naprawde szybka pomoc.
--
Artur Nowacki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-08 08:43:52
Temat: Re: Smalec - ekspresowa pomoc potrzebna.> Nie chodzi o to jak go zrobic, tylko co zrobic zeby on jak najdluzej
> wytrzymal w temperturze tzw pokojowej - w sobote mam wesele.
1.Rozumię, że nie ma warunków, by go wstawić do lodówki. W takim razie przelać
do słoików i pasteryzować.
Smalec
> zostal juz wczoraj zrobiony ale widac ze za bardzo to on konsystencji
> nie chce trzymac.
Konststencję stałą "złapałby" w lodówce.
Potrzebna naprawde szybka pomoc.
>
> --
> Artur Nowacki
Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-08 09:53:06
Temat: Re: Smalec - ekspresowa pomoc potrzebna.> Nie chodzi o to jak go zrobic, tylko co zrobic zeby on jak najdluzej
> wytrzymal w temperturze tzw pokojowej - w sobote mam wesele. Smalec
> zostal juz wczoraj zrobiony ale widac ze za bardzo to on konsystencji
> nie chce trzymac. Potrzebna naprawde szybka pomoc.
sa takie mozliwosci
1. do lodowki
2. wiatrak i chlodzic
3. do piwnicy (oczywiscie chodzi mi o piwnice wykopana w ziemi :) )
4. skoro jest schlodzony to by nie roztapial sie to moze zadziala metoda w
pierzyne ? tego sam nie wiem ale skoro pierzyna utrzymywac ma temperature to
pewnie tez nie pozwoli na ocieplenie sie produktu tak jak nie pozwala na
syzbkie oziebienie?
Pozdrawiam
AJA
>
> --
> Artur Nowacki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-08 10:39:24
Temat: Re: Smalec - ekspresowa pomoc potrzebna.Uzytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisal w wiadomosci
> Nie chodzi o to jak go zrobic, tylko co zrobic zeby on jak najdluzej
> wytrzymal w temperturze tzw pokojowej - w sobote mam wesele. Smalec
> zostal juz wczoraj zrobiony ale widac ze za bardzo to on konsystencji
> nie chce trzymac. Potrzebna naprawde szybka pomoc
Mozna wstawic do naczynia z zimna woda lub oblozyc naczynie lodem o ile
lodowka jest zajeta :)
--
Za uwage dziekuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-08 23:10:19
Temat: Re: Smalec - ekspresowa pomoc potrzebna.Artur Nowacki napisał(a):
> Nie chodzi o to jak go zrobic, tylko co zrobic zeby on jak najdluzej
> wytrzymal w temperturze tzw pokojowej - w sobote mam wesele. Smalec
> zostal juz wczoraj zrobiony ale widac ze za bardzo to on konsystencji
> nie chce trzymac. Potrzebna naprawde szybka pomoc.
>
OK dzieki za pomoc. Troszke chyba nie do konca przejrzyscie
przedstawilem swoj problem. Chodzilo mi raczej o to co zrobic zeby
smalec jak najdluzej po wyjeciu z lodowki utrzymal konsystencje smalcu ;-)
Ale dzisiaj robilem testy powinno byc OK. Tak czy inaczej dzieki za pomoc.
--
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |