« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-19 14:52:01
Temat: Sos czosnkowyPewnie wszyscy to potrafią zrobić, ale niestety nie ja. Jak się robi sos
czosnkowo - jogurtowy taki do gyrosu. No i jak by jeszcze ktoś podrzucił mi
ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy. Niestety z sosami
jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
Pozdrawiam Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-19 15:46:21
Temat: Odp: Sos czosnkowy z dygresją
Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9gnp0m$nh1$...@n...tpi.pl...
> Pewnie wszyscy to potrafią zrobić, ale niestety nie ja.
Jak się robi sos
> czosnkowo - jogurtowy taki do gyrosu. No i jak by jeszcze
ktoś podrzucił mi
> ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy.
Niestety z sosami
> jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
> Pozdrawiam Dorunia
Ja niestety z proporcjami nie pomogę ale jedynie służe
pomocą ze składnikami i dygresją
Na głuchej suwalszczyźnie bezrobotne małzeństwo zaprosiło
nas i swoich znajomych na grilla.
Ile ci państwo pracy i serca włożyli w przygotowanie?!
-szaszłyki z konserwowana papryką, boczkiem i cebulką
-śliwki owijane boczkiem i faszerowane Całym ząbkiem czosnku
( aż było trudno zgadnąć co to jest- zachowywało się jak
migdał )świetne
- konserwowany kalafior, ulęgałki i patison
-owa spirytusowa nalewka i inne kurczakowe cuda
Do tego przygotowano ów sos.
gęsta śmietana, z porcją majonezu, furą czosnku i uczciwą
porcją majeranku, doprawione pieprzem i solą. ( dziewczyny
wiem że to dla pośladków zabójcze)
z proporcjami jest raczej ciężko bo to zależy od oka.
Ja lubię przygotować ow sos ( niestety) z gęstej śmietany,
ziół prowansalskich ( bazylia w szczególności), czosnku w
mega dawce, kropli cytryn, pieprzu i soli. Staram się
przygotować go wcześniej. A majeranek ma w sobie tutaj dużo
uroku.nie daję majonezu a jogurtem ewentualnie rozwadniam.
Turcy lubią dodać świeżą miętę ( ale to ze względu na barani
i jagnięci charakter mięsa )
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-19 17:18:56
Temat: Re: Sos czosnkowy
Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9gnp0m$nh1$...@n...tpi.pl...
> No i jak by jeszcze ktoś podrzucił mi
> ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy. Niestety z sosami
> jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
> Pozdrawiam Dorunia
Zerknij tutaj:
http://gotowanietosztuka.republika.pl/pizza.html
Jola
L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-20 07:21:08
Temat: Re: Sos czosnkowyJuż zaglądam Dzięki
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9go1ks$a5r$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9gnp0m$nh1$...@n...tpi.pl...
> > No i jak by jeszcze ktoś podrzucił mi
> > ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy. Niestety z sosami
> > jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
> > Pozdrawiam Dorunia
>
> Zerknij tutaj:
> http://gotowanietosztuka.republika.pl/pizza.html
>
>
Jola
> L-L
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-20 07:22:07
Temat: Re: Sos czosnkowy z dygresjąJestem niewymownie dzwięczna za przepis
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9gnruv$86m$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9gnp0m$nh1$...@n...tpi.pl...
> > Pewnie wszyscy to potrafią zrobić, ale niestety nie ja.
> Jak się robi sos
> > czosnkowo - jogurtowy taki do gyrosu. No i jak by jeszcze
> ktoś podrzucił mi
> > ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy.
> Niestety z sosami
> > jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
> > Pozdrawiam Dorunia
>
>
> Ja niestety z proporcjami nie pomogę ale jedynie służe
> pomocą ze składnikami i dygresją
> Na głuchej suwalszczyźnie bezrobotne małzeństwo zaprosiło
> nas i swoich znajomych na grilla.
> Ile ci państwo pracy i serca włożyli w przygotowanie?!
> -szaszłyki z konserwowana papryką, boczkiem i cebulką
> -śliwki owijane boczkiem i faszerowane Całym ząbkiem czosnku
> ( aż było trudno zgadnąć co to jest- zachowywało się jak
> migdał )świetne
> - konserwowany kalafior, ulęgałki i patison
> -owa spirytusowa nalewka i inne kurczakowe cuda
> Do tego przygotowano ów sos.
> gęsta śmietana, z porcją majonezu, furą czosnku i uczciwą
> porcją majeranku, doprawione pieprzem i solą. ( dziewczyny
> wiem że to dla pośladków zabójcze)
> z proporcjami jest raczej ciężko bo to zależy od oka.
> Ja lubię przygotować ow sos ( niestety) z gęstej śmietany,
> ziół prowansalskich ( bazylia w szczególności), czosnku w
> mega dawce, kropli cytryn, pieprzu i soli. Staram się
> przygotować go wcześniej. A majeranek ma w sobie tutaj dużo
> uroku.nie daję majonezu a jogurtem ewentualnie rozwadniam.
> Turcy lubią dodać świeżą miętę ( ale to ze względu na barani
> i jagnięci charakter mięsa )
> AgataW.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |