« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-21 11:18:55
Temat: Sos do żeberek-szybkie pytanieWitam!
Mam szybkie pytanie, bo za 2h obiad:).
Zrobiłam żeberka w sosie. Sos dosyć rzadki no i wypadałoby go zagęścić mąką.
Problem polega na tym, że jest dosyć tłusty i boję się, żeby mi się nie
zważył. Macie na to jakąś radę?
--
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-21 11:27:55
Temat: Re: Sos do żeberek-szybkie pytaniePaulinka wrote:
> Mam szybkie pytanie, bo za 2h obiad:).
> Zrobiłam żeberka w sosie. Sos dosyć rzadki no i wypadałoby go zagęścić mąką.
> Problem polega na tym, że jest dosyć tłusty i boję się, żeby mi się nie
> zważył. Macie na to jakąś radę?
Oczywiście możesz zrobić zasmażkę, ale jak dla mnie lepsze jest
rozgotowanie w tym sosie jabłka/kilku jabłek/musu jabłkowego(kwaśnego).
Z musem będzie najszybciej.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-22 07:15:58
Temat: Re: Sos do żeberek-szybkie pytanieProblem polega na tym, że jest dosyć tłusty i boję się, żeby mi się nie
> > zważył. Macie na to jakąś radę?
====
Ja mam. Ze wszystkich tłustych sosów, rosołów itp. zbieram większość
tłuszczu, aż do ilości spełniającej normy Unii Europejskiej :-} Najlepiej to
robić po wyjęciu z lodówki, ale przy świeżych potrawach poświęcam 3 minuty i
cierpliwie ściągam łyżką z powierzchni.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |