| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-21 11:45:57
Temat: shoarma powracaNabyłam wczoraj biusty kurze i coś dobrego mi się zamarzyło - padło na
shoarmę - obmyśliłam co zrobię tzn. wg przepisów w google i z archiwum - ale
mam pytanie: ma ktoś może patent jak zrobić aby te kawałki mięsa były
idealnie przysmażone najlepiej na ciemnozłoto a nie przypalone? bo to chyba
trudno tak wycelować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-21 16:59:47
Temat: Re: shoarma powracasMOCZYCA wrote:
> ma ktoś może patent jak zrobić aby te kawałki mięsa były
> idealnie przysmażone najlepiej na ciemnozłoto a nie przypalone? bo to chyba
> trudno tak wycelować.
>
kluczem jest smazenie na duzym ogniu przy ustawicznym mieszaniu
a tak w ogole to jakiego przepisu uzyjesz (tak naprawde powinienem sie
zapytac jakich ziol i w jakich proporcjach, bo do tego sie to sprowadza)
ja eksperymentuje juz od dluzszego czasu ale ciagle nie moge trafic :(
ostatnio probowalem przepisu feelci i choc wyszlo nawet dobre to jednak
nie bylo do konca to
obawiam sie musze sie po prostu rozejrzec za gotowcem: "shoarma masala"
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-22 09:26:19
Temat: Re: shoarma powracanapisze tak:
smażyłam dość długo, kolor był ok ale to nie to samo.
Smak zbliżony do mojego oryginału, ale to nie to co jadam w ulubionej
knajpce.
Kupiłam gotowy zestaw przypraw do gyrosa, curry, imbir też i pieprzem to
jeszcze zasypalam i pikantną przyprawą do kurczaka kamisa. Jest pyszne takie
mięsko aa i dużo soli ;)
pełno surówek do tego i pyszota.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |