Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia shoarma powraca

Grupy

Szukaj w grupach

 

shoarma powraca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-21 11:45:57

Temat: shoarma powraca
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nabyłam wczoraj biusty kurze i coś dobrego mi się zamarzyło - padło na
shoarmę - obmyśliłam co zrobię tzn. wg przepisów w google i z archiwum - ale
mam pytanie: ma ktoś może patent jak zrobić aby te kawałki mięsa były
idealnie przysmażone najlepiej na ciemnozłoto a nie przypalone? bo to chyba
trudno tak wycelować.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-21 16:59:47

Temat: Re: shoarma powraca
Od: wiku <s...@a...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

sMOCZYCA wrote:

> ma ktoś może patent jak zrobić aby te kawałki mięsa były
> idealnie przysmażone najlepiej na ciemnozłoto a nie przypalone? bo to chyba
> trudno tak wycelować.
>

kluczem jest smazenie na duzym ogniu przy ustawicznym mieszaniu

a tak w ogole to jakiego przepisu uzyjesz (tak naprawde powinienem sie
zapytac jakich ziol i w jakich proporcjach, bo do tego sie to sprowadza)

ja eksperymentuje juz od dluzszego czasu ale ciagle nie moge trafic :(
ostatnio probowalem przepisu feelci i choc wyszlo nawet dobre to jednak
nie bylo do konca to
obawiam sie musze sie po prostu rozejrzec za gotowcem: "shoarma masala"

wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-22 09:26:19

Temat: Re: shoarma powraca
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

napisze tak:
smażyłam dość długo, kolor był ok ale to nie to samo.
Smak zbliżony do mojego oryginału, ale to nie to co jadam w ulubionej
knajpce.
Kupiłam gotowy zestaw przypraw do gyrosa, curry, imbir też i pieprzem to
jeszcze zasypalam i pikantną przyprawą do kurczaka kamisa. Jest pyszne takie
mięsko aa i dużo soli ;)
pełno surówek do tego i pyszota.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos do żeberek-szybkie pytanie
Sushi w Poznaniu
Termos-rady potrzebuje ...
[P] Troszke inna warzywna
mmm

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »