« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-11-13 20:46:50
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyFishman pisze:
> Witam!
>
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może jakaś
> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
>
> Fishman
>
głupi pomysł, lepiej rzryć sam szpinak bez makaronu, no ale skoro musisz
miec spaghetti to kurvva z pomidorami, a jak ci przeszkadzają to nie
jedz i jusz kmiocie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-11-13 21:04:22
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
Użytkownik "Bluzgacz" <p...@w...org> napisał w wiadomości
news:fhcl6b$4p1$1@news.albasani.net...
>
> "Fishman" <d...@p...onet.pl> wrote in message
> news:3ff2.0000003a.47397679@newsgate.onet.pl...
>
>> Witam!
>>
>> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
>> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może
>> jakaś
>> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
>
> Najlepiej zrob se kurwa spaghetti bez makaronu.
ROTFL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-11-13 22:21:51
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyJ-23 napisał(a):
> sos winegret na cieplo?
Niezapomniane przeżycie.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-11-14 06:34:14
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyQrczak pisze:
>> Sporo przepisów na makaron (i inne włoskie specjalności) znajdziesz
>> w książce Małgorzaty Caprari "Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska
>> dla początkujących".
>
> <prywata>
> A jak oceniasz rzeczoną książkę?
> </prywata>
Ta pani to żona jakiegoś włoskiego dyplomaty w Polsce (albo cos
pokręciłem). Jako że starała sie dogodzić mężowi włoskim jedzeniem, to
musiała zrobić "po włosku" z polskich składników :-) No i z tego jej ta
książka wyszła :-) Książka dosyć gruba i w przepisy zasobna, parę rzeczy
juz było robionych, ale szczegóły zaciera już ojciec Czas :-)
Stalker
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-11-14 08:52:20
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyJ-23 pisze:
> sos winegret na cieplo?
A czemu nie? Samego winegretu się nie podgrzewa, tylko dodaje do
ciepłego makaronu. Tak mniej więcej wygląda też włoskie spaghetti aglio
d'olio tylko bez tych warzyw, zresztą ktoś już poniżej podawał przepis.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-11-14 21:54:59
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
Fishman wrote:
> Witam!
>
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może jakaś
> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
>
> Fishman
>
Ja robie na kilka sposobow:
1. Sos serowo-pieczarkowy.
Nie wiem czy dobry dla Ciebie, bo wymaga serka Philadelphia
Pieczarki podsmazyc z cebulka
Dorzucic serek
Podgrzac, az serek sie rozplynie
Polac makaron
2. Sos krewetkowy
Na oliwie podsmazyc cebulke i czosnek
Zalac rosolem, przyprawic, dodac np papryke, pomidory, szparagi czy na
co tam kto ma ochote. Dusic z pol godzinki
Na osobnej patelni usmazyc krewetki na masle
Dodac pod koniec duszenia do sosu
Podawac z makaronem
3. Podsmazyc bekon i cebulke. Ja dodaje pieczarki, papryke, zielony
groszek, szparagi, cukinie, pomidory w zaleznosci od rodzaju makaronu i
tego na co mam ochote.
Podsmazyc i wymieszac z makaronem. Polac jajkiem. Poczekac moment az sie
zetnie.
Kazdy z przepisow doprawiamy wg uznania. Pieprz, papryka, bazylia,
oregano, pietruszka (uwielbiam i dodaje do wszystkiego :)
Smacznego
Joasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-11-15 10:56:10
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyOn 13 Lis, 11:03, "Fishman" <d...@p...onet.pl> wrote:
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może jakaś
> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
To ja się też podepnę pod tego posta:
Mam makaron i podsmażone grzyby, jak to i z czym połączyć, co
proponujecie?
--
Pasibrzuch
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-11-15 11:01:11
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietanyPasibrzuch pisze:
> Mam makaron i podsmażone grzyby, jak to i z czym połączyć, co
> proponujecie?
Ja bym do tego dodała gęstą śmietanę zmieszaną z żółtkami np. dwoma.
Podgrzać, natka pietruszki. Mmmm, rozmarzyłam się :-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-11-15 14:16:11
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:fhh989$f7n$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Podgrzać, natka pietruszki. Mmmm, rozmarzyłam się :-).
Zrob sobie dobrze.
Powinno pomoc.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-11-16 20:34:11
Temat: ale spaghetti to makaron!Dnia Tue, 13 Nov 2007 18:01:18 +0100, Bluzgacz napisał(a):
> Najlepiej zrob se kurwa spaghetti bez makaronu.
jwt.
--
Your barrel is your castle.
Nie zadzieraj nosa, bo odrąbię.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |