Data: 2010-10-30 10:25:46
Temat: Re: Spicie......
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-29 16:35, medea pisze:
>>>> Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
>>>> piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
>>>> smażenia i gotowe.
>>>
>>> Hm, też brzmi ciekawie. Chociaż nie wiem, co to ta tempura.
>>
>> Różnych rzeczy obtoczone w cieście i krótko smażone w głębokim tłuszczu.
>
> A, racja. Nawet jadłam. Bardzo ciężko chyba zrobić dobrą, tzn. taką,
> żeby nie ociekała tłuszczem. Tylko raz mi się zdarzyło taką jeść w
> jakiejś knajpie. To powiadacie, że tę otoczkę to z białka się robi?
"A la". Niewiele rzeczy robię dokładnie tak, jak przepis nakazuje :)
--
Pozdrawiam - Aicha
|