« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-19 11:27:41
Temat: Spieprzyłem śledzie :(((Tak sobie pomyślałem, że napiszęku przestrodze :)))
Pomyślalem sobie o śledzikach w oleju ( w cebulce i cytrtynie ) i zrobiłem.
Poleżały kilka dni i jak zacząłem jeść to zorientowałem się, że nieobrałem
skórki cytyny i śledzie są baaaardzo gożkie ( czyt. niejadalne )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-19 18:32:29
Temat: Re: Spieprzyłem śledzieJa kiedys tez zrobilem chrzan tarty i zamiast octu lub kawasku cytrynowego
dodalem sok z cytryny i efekt byl podobny - goryczka.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-20 07:57:32
Temat: Re: Spieprzyłem śledzieWitam !
ostry wrote:
> Tak sobie pomyślałem, że napiszęku przestrodze :)))
> Pomyślalem sobie o śledzikach w oleju ( w cebulce i cytrtynie ) i zrobiłem.
> Poleżały kilka dni i jak zacząłem jeść to zorientowałem się, że nieobrałem
> skórki cytyny i śledzie są baaaardzo gożkie ( czyt. niejadalne )
Moja zona robila sledzika w oleju z cebulka i ...
pokrojonym w drobna kostke (3x3mm) ogorkiem marynowanym.
Extra.
Pozdrawiam
jg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-21 08:59:53
Temat: Re: Spieprzyłem śledzie
> Moja zona robila sledzika w oleju z cebulka i ...
> pokrojonym w drobna kostke (3x3mm) ogorkiem marynowanym.
> Extra.
Jeszcze lepsze z kiszonym.
Warstwa matiasów w kawałkach, warstwa ogorkow kiszonych w cienkich
plasterkach wymieszanych z cebula (3:1) i tak na przemian. Calosc zalac
olejem i na trzy dni do lodówki. Matiasy wymoczone.
fizyk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |