Data: 2005-10-31 07:45:17
Temat: Re: Spożywanie mleka, a produkcja kwasu mlekowego
Od: "WOJO" <s...@a...unknown.hehe>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Zygmunt M. Zarzecki"
<z...@m...zarzecki.kom.wytnij.malpe.zmien.kom.n
a.com> napisał w
wiadomości news:dk3slv$eib$4@nemesis.news.tpi.pl...
> Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie, ale nurtuje mnie coś.
> Czy spożywanie dużej ilości mleka może mieć wpływ na produkcję kwasu
> mlekowego w mięśniach podczas intensywnego wysiłku?
Kwas mlekowy powstaje w mięśniach podczas spalania glikogenu w
niedostatecznej ilości tlenu.
Spożywanie mleka może prowadzić do niestrawności ale na 100% nie do
powstawania większej
ilości kwasu mlekowego :)
Pozdrawiam !
WOJO
|