Data: 2011-01-14 22:31:34
Temat: Re: Sprawa alkoholu.
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-01-14 21:51, Ikselka pisze:
> http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/43745
2,katastrofa_smolenska_prezydent_nie_mial_alkoholu_w
e_krwi.html,2
> Z komentarzy:
> "Mogą co prawda zajść procesy fermentacyjne i gnilne w krwi denackiej
> powodujące powstanie alkoholu etylowego do 0.5 promila i automatyczny
> wzrost wskazania , ale metodyka badań potrafi wykluczyć lub potwierdzić
> obecność takiego alkoholu.[jeśli CHCE - przyp. XL]
> Aby zapobiegać takim procesom fermentacyjnym -krew umieszcza się we
> fiolkach z dodatkiem fluorku sodu - blokującym zachodzenie procesów
> fermentacyjnych."
>
> Dlatego krew ś.p. gen. Błasika mogła swobodnie fermentować przez 11 dni...
> Temperatury były powyżej zera.
To już było. TrenR bodajże wczoraj podawał link do wypowiedzi eksperta
(artykułu) w sprawie alkoholu we krwi. Po co nowy wątek?
Ewa
|