« poprzedni wątek | następny wątek » |
141. Data: 2006-03-16 20:43:03
Temat: Re: Stek"Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
news:dvbdq7$4aq$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
> dla amerykanina wszystko co jest z miesa wolowego
> (oni steki to z koscia
> robia nawiasem mowiac i dosc grube) jest stekiem
Mowiac wprost i bez nawiasu - mylisz sie, zabciu. Taki T-bone czy
portherhouse beda z koscia ale na przyklad takie rib-eye (mniam, mniam..) sa
zwykle bez kosci. Nie mowiac juz o tym, ze nazwy sa ludzace i taki "prime
rib", na ten przyklad, nie ma nic wspolnego z zeberkiem. A taki "fillet
mignon" to tyz moze byc stek.
> Nawet na mieso z giczy mowia stek
Naprawde..? A to nowina...
No ale to musi byc prawda... Pochodzi wszak od Wielkiego Eksperta Od Stekow.
<bfg>
--
><eM eL><Washington, D.C.><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
142. Data: 2006-03-16 21:02:58
Temat: Re: Stek"Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
news:dvbduu$4fs$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
> Delfiny maja bardzo wysokie IQ... podejrzewam ze wyzsze od niejednego
> "kuchcika" z tej grupy
> A juz na pewno wyzsze od tych ktorzy zadaja 100.000 pytan tutaj sami nic
> nie wnoszac (jak 90% tej grupy) zamiast sami poszperac w ksiazkach
> kucharskich
Czlowieku, nawet najglupszy delfin gosci w rejonach intelektualnych Tobie
niedostepnych..
Z Twoich wyczynow na prk wynika, ze nawet meduza ma wyzsze IQ niz Twoj
"yloraz yntelygencji" mieszczacy sie w nizszych strefach przecietnej
temperatury pokojowej.
--
><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
143. Data: 2006-03-16 21:38:26
Temat: Re: Stek
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:r5kSf.14707$o41.13449@trnddc06...
> "Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
> news:dvbdq7$4aq$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
>
>
> > dla amerykanina wszystko co jest z miesa wolowego
> > (oni steki to z koscia
> > robia nawiasem mowiac i dosc grube) jest stekiem
>
> Mowiac wprost i bez nawiasu - mylisz sie, zabciu. Taki T-bone czy
> portherhouse beda z koscia ale na przyklad takie rib-eye (mniam, mniam..)
sa
> zwykle bez kosci. Nie mowiac juz o tym, ze nazwy sa ludzace i taki "prime
> rib", na ten przyklad, nie ma nic wspolnego z zeberkiem. A taki "fillet
> mignon" to tyz moze byc stek.
>
> > Nawet na mieso z giczy mowia stek
>
> Naprawde..? A to nowina...
> No ale to musi byc prawda... Pochodzi wszak od Wielkiego Eksperta Od
Stekow.
> <bfg>
>
Jesli do was nmic nie dociera..
a robcie soboe do qrwy nedzy stelki nawet z podeszwy tesciowej
ode mnie sie od..cie...
zegnam bez zalu ta jakze zapyziala grupe kltora z gotowaniem ma tyle
wspolnego co badyl z badylarzem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
144. Data: 2006-03-16 21:45:14
Temat: Re: Stek
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:6okSf.14709$o41.2638@trnddc06...
> "Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
> news:dvbduu$4fs$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
> > Delfiny maja bardzo wysokie IQ... podejrzewam ze wyzsze od niejednego
> > "kuchcika" z tej grupy
> > A juz na pewno wyzsze od tych ktorzy zadaja 100.000 pytan tutaj sami
nic
> > nie wnoszac (jak 90% tej grupy) zamiast sami poszperac w ksiazkach
> > kucharskich
>
> Czlowieku, nawet najglupszy delfin gosci w rejonach intelektualnych Tobie
> niedostepnych..
> Z Twoich wyczynow na prk wynika, ze nawet meduza ma wyzsze IQ niz Twoj
> "yloraz yntelygencji" mieszczacy sie w nizszych strefach przecietnej
> temperatury pokojowej.
>
Tak twoje natomiast miesi sie w gornej strefie maxymalnych przyplywow na
odrze...
zreszta o czym tu dyskutowac z kims kto nawet nie potrafi z linkow do
encyklopedii skorzystac...
No tak to juz przerasta twoje ( i nie tylko zreszta twoje) mozliwosci
twoje "wyczyny" tutaj za to za chwalebne i beda podwalina do budowania
nowej przyszlosci... lepszej i piekniejszej o 'wielkikij guru kuchenny"
Nie staraj sie odpisywac
Juz nie czytam... nie ma ani co ani kogo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
145. Data: 2006-03-16 22:09:13
Temat: Re: Stek
Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dvcg8j$dbl$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
> i naucz sie po POLSKU pisac
Bidulinko nieuważna... nie wiesz, rybeńko, jak się pisze 'hadko'? Czy
może przyjaciel steków nie wie, co to znaczy? Oj, bidulinko niewyżyta ty
jedna maleńka... z Ciebie nawet steku nie zrobią, niewydarzone niemowlę
Ty ;o)
Pzdr ubawiony po pachy
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
146. Data: 2006-03-16 22:25:10
Temat: Re: StekIn news:dvcnm8$nsu$1@news.onet.pl, bazyli4 wrote:
> Pzdr ubawiony po pachy
> Paweł
Rzeczywiście super wątek. Nie ubawiłam się tak od czasu, kiedy "cenzor
chamstwa" przestał pisać na pl.hum.tlumaczenia.
Hania
--
***
Bo stek robi się inaczej!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
147. Data: 2006-03-16 22:26:13
Temat: Re: StekSkrapi napisał(a):
> Witam szanownych grupowiczow.
>
> Jesli ktos ma chwilke to bardzo prosze o podeslanie jakiegos ciekawego
> przepisu na stek.
> Jesli mozna to przepis jak dla calkowitego laika (czyli mnie).
I jak Ci smakował?
> Z gory wielkie dzieki i pozdrowienia dla "smacznej" grupy.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
148. Data: 2006-03-17 07:19:35
Temat: Re: Stek
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dvcobr$527$1@inews.gazeta.pl...
> In news:dvcnm8$nsu$1@news.onet.pl, bazyli4 wrote:
> Rzeczywiście super wątek. Nie ubawiłam się tak od czasu, kiedy "cenzor
> chamstwa" przestał pisać na pl.hum.tlumaczenia.
Nie odzywałem się, ale pamiętam :o)
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |