| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-09 15:55:35
Temat: Krem do tortu
Witajcie,
Poszukuję przepisu na krem do tortu.
Tort chciałabym zrobić w piątek wieczorem, tak aby w sobotę o 15:00 goście
mogli go zjeśc i aby przez noc w lodówce nic mu się nie stało.
Mam gotowe spody do tortów (wiem, wiem co na ten temat pewnie myślicie, ale
ja przy małym dziecku nie mam czasu na pieczenie biszkoptów), syn już sobie
wymyślił jaki chce tort (w kształcie Jet Fighter...).
Mi pozostało tylko wykombinowanie masy do środka - cienko mi to idzie.
Poratujecie mnie jakimiś przepisami na smaczne kremy?
--
Marynatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-10 07:40:16
Temat: MonikaWitam
Polecam krem cappucino. Narawde wysmienity.
Skladniki na krem: 2 szkl. mleka,
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
5 żółtek,
3/4 szkl. cukru
5 łyżek cappucino.
Gotujemy wyżej wymienione składniki cały czas mieszając. Po ugotowaniu i
wystygnięciu łączymy "budyn" z wcześniej utartą margaryną (1,5 kostki
margaryny KASI). Można dodać troszkę spirytusu.
Pozdrawiam
- Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-10 08:26:32
Temat: Re: Krem do tortuUżytkownik "Marynatka" <m...@f...net> napisała:
[...]
> Poratujecie mnie jakimiś przepisami na smaczne kremy?
Krem ananasowy z ciasta Zemsta tesciowej:
http://glinki.com/?l=5ps20y
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-10 08:47:37
Temat: Re: Krem do tortu
Użytkownik "Marynatka" <m...@f...net> napisał w wiadomości
news:slrne10jvr.6ml.marzenka-nospam@rotfl.linux.krak
ow.pl...
>
> Witajcie,
> Poszukuję przepisu na krem do tortu.
> Tort chciałabym zrobić w piątek wieczorem, tak aby w sobotę o 15:00 goście
> mogli go zjeśc i aby przez noc w lodówce nic mu się nie stało.
> Mam gotowe spody do tortów (wiem, wiem co na ten temat pewnie myślicie,
> ale
> ja przy małym dziecku nie mam czasu na pieczenie biszkoptów), syn już
> sobie
> wymyślił jaki chce tort (w kształcie Jet Fighter...).
> Mi pozostało tylko wykombinowanie masy do środka - cienko mi to idzie.
>
> Poratujecie mnie jakimiś przepisami na smaczne kremy?
> --
> Marynatka
Przyznam się, ze u mnie w rodzinie nikt nie przepada za kremami tortowymi
takimi na bazie masła. Jeśli robię tort to miedzy biszkopty daje bitą
śmietanę 0,5 litra ubitą z dwoma łyżkami cukru i połączoną z jedną galaretką
rozpuszczoną w połowie wody podanej na opakowani. Jak galaretka zaczyna
tężec dodaje bita śmietanę i mieszam. Na wierzch ciasta układam owoce (zimą
z puszki: mandarynki, ananasy, brzoskwinie ) i zalewam galaretka też
zrobiona z mniejszą ilością wody niż na opakowaniu.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |