« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-27 07:54:48
Temat: Sucha piers kurczakaPo przeprowadzce kolezanki dostalam "w spadku" (uroki akademika ;o) )
upieczona piers kurczaka, jest dobra tylko straznie sucha. Moze macie jakies
pomysly na przyrzadzenie tego tak, aby nie byla az tak sucha i najlepiej
jakos na cieplo.
Zastanawiam sie moze ja jakos zapiec z maselkiem lub jakims sosikiem i
serem, tylko nie mam pomyslu. Pomozcie.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-27 08:02:59
Temat: Re: Sucha piers kurczaka Po przeprowadzce kolezanki dostalam "w spadku" (uroki akademika ;o) )
> upieczona piers kurczaka, jest dobra tylko straznie sucha. Moze macie jakies
> pomysly na przyrzadzenie tego tak, aby nie byla az tak sucha i najlepiej
> jakos na cieplo.
>
> Zastanawiam sie moze ja jakos zapiec z maselkiem lub jakims sosikiem i
> serem, tylko nie mam pomyslu. Pomozcie.
>
>
> Bozenka z Wilna :o)
Pewnym sposobem jak w przypadku kazdej pieczeni jest obsmazyc najpierw piers
w bardzo goracym tluszczu przed pieczeniem, ewentualnie uprzednio
obtoczywszy w mace. Mozna tez zapiekac taka piers w owocach wtedy zgarnie
troche wilgoci z sosu
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 09:55:02
Temat: Re: Sucha piers kurczaka> Po przeprowadzce kolezanki dostalam "w spadku" (uroki akademika ;o) )
> > upieczona piers kurczaka, [...]
> Pewnym sposobem jak w przypadku kazdej pieczeni jest obsmazyc najpierw
piers
> w bardzo goracym tluszczu przed pieczeniem, ewentualnie uprzednio
> obtoczywszy w mace. Mozna tez zapiekac taka piers w owocach wtedy
zgarnie
> troche wilgoci z sosu
Pokroic w kostke i poddusic chwile z "mokrymi" warzywami.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 13:08:56
Temat: Re: Sucha piers kurczakaUżytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9oulu7$938$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Po przeprowadzce kolezanki dostalam "w spadku" (uroki akademika ;o) )
> upieczona piers kurczaka, jest dobra tylko straznie sucha. Moze macie
jakies
> pomysly na przyrzadzenie tego tak, aby nie byla az tak sucha i najlepiej
> jakos na cieplo.
>
> Zastanawiam sie moze ja jakos zapiec z maselkiem lub jakims sosikiem i
> serem, tylko nie mam pomyslu. Pomozcie.
>
>
> Bozenka z Wilna :o)
A może by tak sałatkę?
Dorzuciłabym trochę ryżu, oliwki, paprykę, można jeszcze coś chrupkiego -np
kukurydzę, można też ananasa z puszki (vivat Cafe ZZ!!!), no i do tego jakiś
sosik (ja to niestety lubię majonezowe). Niech się przegryzie i już nie
będzie suche.
Pozdrawiam
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 21:36:23
Temat: Re: Sucha piers kurczakaDzieki wszystkim za pomysly. Wyzej wymieniona piers zniiknela bardzo szybko,
przyrzadzona poprzez lekkie "uduszenie" z brzoskwiniami i ananasami i
polanie... (Krzysiu!!!! Ratuj!!! Chowam sie za Twoim slupem, niosac danie do
Cafe ZS ;o) ).... i polanie "Sosem Chinskim" ze sloiczka...
Z ryzem bylo super i juz nie ma. Teraz w planach powtorka zabawy tyle ze z
surowym mieskiem.
Jeszcze raz dzieki :o)))))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 09:47:10
Temat: Re: Sucha piers kurczaka>.... (Krzysiu!!!! ....
Krysiu, przepraszam Cie bardzo, mialo byc Krysiu (mam troche stara
klawiature, ktora sie zacina).
Przepraszam.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 16:19:46
Temat: Re: Sucha piers kurczakaBozenko, zajrzyj do watku "Piersi kurczacze" Witolda z dzisiaj, tam jest cos
dla Ciebie!
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |