« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-04 23:19:28
Temat: SzPWladyslawie...Szanowny Panie Wladyslawie,
Gdzies kiedys obilo mi sie o uszy, ze robi sie takie szyfonowe,
leciutkie ciasto w wysokiej tortownicy niczym nie wysmarowanej, przez co
ciasto przykleja sie do formy. Te tortownice po upieczeniu odwraca sie
do gory nogami. W tej tortownicy ciasto stygnie na wiszaco, co jeszcze
bardziej je rozpulchnia. Czy w panskich podrozach po kulinariach natknal
sie pan na przepis, nazwe, historie tego ciasta etc, plus jakich kremow
sie do tego ciasta uzywa?
Dzieki
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-05 08:40:09
Temat: Re: SzPWladyslawie...Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
> Szanowny Panie Wladyslawie,
> Gdzies kiedys obilo mi sie o uszy, ze robi sie takie szyfonowe,
> leciutkie ciasto w wysokiej tortownicy niczym nie wysmarowanej, przez co
> ciasto przykleja sie do formy. Te tortownice po upieczeniu odwraca sie
> do gory nogami. W tej tortownicy ciasto stygnie na wiszaco, co jeszcze
> bardziej je rozpulchnia. Czy w panskich podrozach po kulinariach natknal
> sie pan na przepis, nazwe, historie tego ciasta etc, plus jakich kremow
> sie do tego ciasta uzywa?
Nie mam pojecia, ale zapewnie inni wiedza.
Jak cos znajde, dam znac. Czy ma Pani jakies dodatkowe informacje --
np. skad to ciasto pochodi?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-07 04:08:20
Temat: Re: SzPWladyslawie/Ciasto szyfonoweZnalazlam i przepisy i zdjecie formy, jaka sie uzywa do tego ciasta. Oto
link do zdjecia
http://www.sugarcraft.com/catalog/pans/angelfood.htm
A jesli chodzi o przepis, to podam jutro, bo dosc duzo jest tego
opisywania, skad ciasto pochodzi, itd., a jutro bede miala troche
wiecej czasu na pogawedki.
Magdalena Bassett
Wladyslaw Los wrote:
>
> Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
>
> > Szanowny Panie Wladyslawie,
> > Gdzies kiedys obilo mi sie o uszy, ze robi sie takie szyfonowe,
> > leciutkie ciasto w wysokiej tortownicy niczym nie wysmarowanej, przez co
> > ciasto przykleja sie do formy. Te tortownice po upieczeniu odwraca sie
> > do gory nogami. W tej tortownicy ciasto stygnie na wiszaco, co jeszcze
> > bardziej je rozpulchnia. Czy w panskich podrozach po kulinariach natknal
> > sie pan na przepis, nazwe, historie tego ciasta etc, plus jakich kremow
> > sie do tego ciasta uzywa?
> Nie mam pojecia, ale zapewnie inni wiedza.
> Jak cos znajde, dam znac. Czy ma Pani jakies dodatkowe informacje --
> np. skad to ciasto pochodi?
>
> Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |